Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κοινοί εκβιαστές και κοπτοράπτες

Η κυβέρνηση έχει επιδοθεί το τελευταίο διήμερο σε ένα χωρίς προηγούμενο εκβιασμό των βουλευτών και σε μια κοπτοραπτική του πολυνομοσχεδίου, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να μην έχει απώλειες στη ψηφοφορία σήμερα το βράδυ. 


Στη ρητορική της κυβέρνησης πρωταρχική θέση έχει η μείωση της τιμής πώλησης του γάλακτος μέσω του πολυνομοσχεδίου. Αγνοώντας την ελληνική πραγματικότητα που επιβάλλει το λίτρο γάλακτος να αγοράζεται σήμερα από τον παραγωγό 0,33€ και να πωλείται πολύ πάνω από το 1 ευρώ. Στο άρθρο που προβλέπει όμως τη διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στους ένστολους κ.λ.π. έβαλαν και τις ρυθμίσεις για το γάλα. Αν ένας βουλευτής δεν ψηφίσει τις ρυθμίσεις για το γάλα, αναγκαστικά θα καταψηφίσει και τη διανομή του πλεονάσματος. Bingo!
Για να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός άφησαν χθες να διαρρεύσει και ένα email του Mors, όπου ανέφερε ότι αν δεν ψηφιστούν οι διατάξεις για το γάλα, ακυρώνεται το σύνολο των συμφωνιών που έχουν γίνει με την τρόικα και προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο. Ο Χατζηδάκης δήλωσε ότι δεν είχε δει το email και στη συνέχεια το έκανε γαργάρα.
Αυτοί που ζητούν από έναν καταστηματάρχη χρήματα προσφέροντας "προστασία" και απειλώντας τον ότι αν δεν τους τα δώσει, θα του σπάσουν το κατάστημα, θεωρούνται εκβιαστές από όλους και τιμωρούνται με το νόμο. Ο Σα(χλα)μαράς και ο Βενιζέλος στην προκείμενη δεν είναι ακριβώς το ίδιο; 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις