Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Περίπου 3.000 μετανάστες έφτασαν στη Σικελία το τελευταίο 24ωρο

Με αδιάκοπο ρυθμό συνεχίζονται οι αφίξεις μεταναστών στις ακτές της Ιταλίας. Σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, το τελευταίο 24ωρο μεταφέρθηκαν στις ακτές της Σικελίας, στα πλαίσια της 

ανθρωπιστικής επιχείρησης «Mare Nostrum», περίπου 2.800 μετανάστες.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιήθηκαν από το ρυμουλκό «Asso 25», το οποίο μετέφερε στο λιμάνι του Ποτσάλλο 1.300 αλλοδαπούς. Παράλληλα, το πλοίο «Libra» μετέφερε στην ξηρά 450 άτομα και το πλοίο «San Giorgio» 200 μετανάστες στην νήσο Λαμπεντούζα.

Η δήμαρχος όμως, Τζούζι Νικολίνι, έκανε γνωστό ότι το κέντρο υποδοχής του νησιού είναι κλειστό και ότι οι μετανάστες θα επιβιβασθούν με προορισμό άλλη περιοχή της Κάτω Ιταλίας σε πλοίο το οποίο θα φτάσει στην Λαμπεντούζα το απόγευμα του Σαββάτου.

Στους μετανάστες, μεταξύ των οποίων 12 ανήλικα παιδιά και 29 γυναίκες, τρεις εκ των οποίων είναι έγκυες, προσφέρθηκε άμεσα η αναγκαία ιατροφαρμακευτική βοήθεια.

Στο Πόρτο Εμπέντοκλε της Σικελίας, τέλος, αποβιβάσθηκαν 837 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι διασώθηκαν από το πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού «Euro» και από το ταχύπλοο «Peluso».

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις