Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

H ψήφος του Ιατρικού Κόσμου έστειλε τον Άδωνι σπίτι του – Στα… κάγκελα για τον Βορίδη

Διάδοχος του Άδωνι Γεωργιάδη στο ευαίσθητο και καίριο πόστο του υπουργού Υγείας ο Μάκης Βορίδης…
Ο ένας πολύ γνώριμος στον άλλο και οι πολιτικές τους κινήσεις γνωστές και μη εξαιρετέες. Και πλέον γνωστές και στον ιατρικό κόσμο, ο οποίος μετά και τα όσα προηγήθηκαν επί θητείας Άδωνι στο Υγείας, δεν έχει πλέον αρκετό χρόνο και υπομονή για την επίλυση των προβλημάτων και των κακώς κειμένων του κλάδου τους.

Και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχασε ουσιαστικά από τον κλάδο της υγείας τη θέση του στην κυβέρνηση, αφού τα αποτελέσματα των πρόσφατων ευρωεκλογών έδειξαν πως ο ιατρικός κόσμος και οι φαρμακοποιοί, που παραδοσιακά ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία, στράφηκαν αλλού… Τώρα, με μηδενική ανοχή περιμένει να δει την πορεία του Μάκη Βορίδη, χωρίς ωστόσο τα πρώτα μηνύματα να είναι αισιόδοξα…
«Οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία θα συνεχιστούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός. Πολύ δύσκολα χαρακτήρισε τα πράγματα, ο αναπληρωτής υπουργός, Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Ο νέος Υπουργός Υγείας βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλα ζητήματα που είναι ανοικτά, όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί εντός τους Ιουνίου με την σύμπραξη της φαρμακοβιομηχανίας, η φαρμακευτική πολιτική και ειδικότερα, η επερχόμενη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%, το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων στο τέλος του τρέχοντος μήνα ή στις αρχές Ιουλίου.
Οι γιατροί οι οποίοι βρίσκονται στα δικαστήρια για την αρνητική μεταβολή των εργασιακών τους συνθηκών και η έλλειψη ιατρικών ειδικοτήτων αλλά και μονάδων στο ΠΕΔΥ, οι πάροχοι υγείας και τα προβλήματα που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ αναφορικά με τις πληρωμές τους, καθώς και μία σειρά από θέματα τα οποία περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο – σκούπα που κατέθεσε ο απερχόμενος υπουργός και που δεν ψηφίστηκε καθώς έκλεισε η Βουλή.
Μεταξύ αυτών, είναι τα απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ, τα οποία έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσων από τον ιατρικό κόσμο, η στελέχωση του ΕΟΦ, η αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ, θέματα ψυχικής υγείας, εξωσωματικής, και μεταμοσχεύσεων.
Ο υγειονομικός φορέας, βρίσκεται στο πόδι και περιμένει άμεσα αλλαγές προς το καλύτερο. Αν δεν υπάρξουν, τότε ο δρόμος που τράβηξε ο Άδωνις θα γίνει μονόδρομος και για τον Βορίδη…

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Πηγή: Hellasforce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις