Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Τρέχουν να σωθούν οι Τζιχαντιστές!Οι Κούρδοι ελέγχουν το 90% του Κομπάνι

Τρέχουν να σωθούν οι Τζιχαντιστές!Οι Κούρδοι ελέγχουν το 90% του Κομπάνι. To 90% της πόλης Κομπάνι ελέγχουν πλέον οι Κούρδοι μαχητες YPG/YPJ με την συνδρομή και μαχητών του
ΡΚΚ αλλά και των Κούρδων πεσμεργκά του Κιρκούκ, που υπερασπίζονται το συνοριακό αστικό κεντρο από τους εγκληματίες του ISIL. 
Σημειώνεται ότι όι μάχες διαρκούν τέσσερις μήνες και παρά την αρχική διείσδυση των ισλαμιστών και το ότι όλοι προδίκαζαν το τέλος της πολης στα χέρια τους λόγω του υπεράριθμου και του ανώτερου εξοπλισμού και εφοδιασμού τους, οι Κούρδοι μαχητές όχι μόνο αντιστάθηκαν αλλά έχουν περάσει πλέον στην αντεπίθεση και καθαρίζουν τα σπίτια της πόλης, ένα προς ένα, από τις συμμορίες των τζιχαντιστών.

Στο βίντεο που θα δείτε, μαχητές και μαχήτριες των Κούρδων της Κομπάνι, κινούνται ανάμεσα στα ερείπια της πόλης τους προς εκκαθάριση των θυλάκων που έχουν απομείνει ακόμα παγιδευμένοι μέσα στα ερείπια και τα χαλάσματα.

Όπως έγινε γνωστό, οι Κούρδοι πλέον ελέγχουν το 90% της Κομπάνι.

Οι τζιχαντιστές έχουν τραπεί σε άτακτη φυγή τόσο από την πόλη της Κομπάνι, όσο και από τη γύρω περιοχή, αφήνοντας πίσω νεκρούς και μονάχα διάσπαρτες ομάδες από τζιχαντιστές που με επιθέσεις αυτοκτονίας επιχειρούν να επιφέρουν πλήγματα στις γραμμές άμυνας της Κομπάνι.

Παράλληλα, σύμφωνα με το κουρδικό rojname, εκατοντάδες τζιχαντιστές εκτελέστηκαν από το ίδιο το ΙSIL, αρνούμενοι να συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, φοβούμενοι τον επικείμενο θάνατο. 

Προφανώς και δεν νιώθουν τόσο γενναίοι πλέον αντιμετωπίζοντας πραγματικούς σκληρούς μαχητές που αψηφούν το θάνατο για το καλό της φυλής τους, όσο ένιωθαν πριν όταν έσφαζαν κατά χιλιάδες ανυπέρασπιστα και φοβισμένα γυναικόπεδα.

Άσχημα τα νέα για τους ισλαμιστές και στο μέτωπο του Ιράκ.

Κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ εξάλλου ανέκτησαν σήμερα τον έλεγχο της πόλης Ντουλουίγια, βόρεια της Βαγδάτης, μεγάλο τμήμα της οποίας είχε καταλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσε μία στρατιωτική πηγή.

«Δυνάμεις του στρατού, της αστυνομίας, των πολιτοφυλάκων και ένοπλα μέλη των φυλών κατάφεραν σήμερα να ανακτήσουν τον έλεγχο της Ντουλουίγια» επισήμανε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας στρατηγός του στρατού.

Σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματικό 50 στρατιωτικά οχήματα, που είχαν αναχωρήσει από τα βόρεια της πόλης, αφίχθησαν στον τομέα Τζούμπουρ στα νότια όπου σουνιτικές φυλές, κυρίως η αλ Τζούμπουρ, αντιστέκονταν στις επανειλημμένες επιθέσεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Για τον Ιρακινό αξιωματικό «αυτό σηματοδοτεί ότι η Ντουλουίγια έχει πλήρως απελευθερωθεί και ότι το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απώθηση» των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Την ίδια στιγμή ο στρατός του Άσαντ προελαύνει, ενώ είναι ζήτημα λίγων μηνών ίσως και λιγότερο να πέσει το Χαλέπι. Μετά έχει σειρά η Ντέιζ Εζόρ και στο τέλος η Ράκα που έχει μετατραπεί σε ισλαμιστική "σφηκοφωλιά", όπου οι εκτελέσεις και οι αποκεφαλισμοί πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. 



"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"


ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις