Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Δ. Τσοβόλας: Αν δεν τον θεωρούν δεδομένο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει πράξη το πρόγραμμά του (ΒΙΝΤΕΟ)

“ «Είτε είναι ΔΝΤ, είτε οτιδήποτε άλλο, όταν ξέρουν ότι σε έχουν δεδομένο, σου επιβάλλουν όσα μπορούν περισσότερα, αντίθετα όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις ακόμα και στα πλαίσια αυτής της Ε.Ε. που έχει οδηγηθεί σε ύφεση, τότε αναγκάζονται σε παραχωρήσεις», τόνισε σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρώην υπουργός Οικονομικών  ”


Της Κατερίνας Μπρέγιαννη

«Αν συζητήσει πραγματικά και δεν τον θεωρούν δεδομένο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να κάνει πράξη όσα λέει» δήλωσε ο Δημ. Τσοβόλας επισημαίνοντας ότι «είτε είναι ΔΝΤ, είτε οτιδήποτε άλλο, όταν ξέρουν ότι σε έχουν δεδομένο, σου επιβάλλουν όσα μπορούν περισσότερα, αντίθετα όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις ακόμα και στα πλαίσια αυτής της Ε.Ε. που έχει οδηγηθεί σε ύφεση, τότε αναγκάζονται σε παραχωρήσεις».

Ο Δημ. Τσοβόλας πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, με την εμπειρία όπως είπε 8 προϋπολογισμών δήλωσε ότι «το θέμα είναι από ποιον παίρνεις τα έσοδα και σε ποιον τα διανέμεις. Τολμάνε; Μέχρι τώρα δεν το έχουν τολμήσει, ας ελπίσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αν γίνει κυβέρνηση. Να χτυπήσουν δηλαδή, τη φοροδιαφυγή, σε εκείνους που έχουν τα πολλά».

Στην εκπομπή Κόντρα 24 υποστήριξε ότι «όσα θα εισπράξεις κάνοντας έλεγχο σε 1000 μικροεπιχειρηματίες, τα εισπράττεις κάνοντας έλεγχο σε μια μεγάλη επιχείρηση διαθέτοντας μόνο 4 έως 6 φοροτεχνικούς, εκεί όμως «καίει» είναι οι διαπλοκές των μεγάλων συγκροτημάτων».

Η ανάπτυξη που υπόσχονται δεν αφορά τους πολλούς

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να κάνει αυτά που λέει γιατί αλλιώς δεν θα μπορεί να σταθεί οικονομικά. Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για περαιτέρω μείωση του εισοδήματος  στους πολίτες».

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι έκαναν ολόκληρη εκστρατεία στήριξης αυτής της κυβέρνησης ο Σόιμπλε και όλοι οι άλλοι; Ρώτησε υποστηρίζοντας ότι η πολιτική που ακολουθείται έχει οδηγήσει σε ύφεση όλη την Ευρώπη, με ορατό πλέον τον κίνδυνο της διάσπασης. «Πρέπει να διεκδικούμε ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων και όχι να αποδεχόμαστε άκριτα όσα μας λέει η Γερμανία που μας έχουν οδηγήσει στην καταστροφή». 

«Δεν φοβάμαι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και διεκδικήσει. Το χρέος δεν είναι βιώσιμο κατά συνέπεια αν σκύψουμε το κεφάλι και πούμε ότι θα το πληρώσουμε όχι μόνο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ ανάπτυξη, αλλά και αν γίνει αυτή δεν θα ενδιαφέρει τους πολλούς, τους άνεργους τους εργαζόμενους των  300 ευρώ, τους συνταξιούχους αλλά θα αφορά τους λίγους αυτούς που έχουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής». Ανάπτυξη προς όφελος ποιων;», πρόσθεσε αναφερόμενος στη σημασία που έχει το περιεχόμενο αυτής της ανάπτυξης δηλαδή, «σε όφελος ποιου και σε βάρος ποιου γίνεται».

Δείτε τα videos: 






"Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου"




ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ


ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE






ΠΗΓΗ: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις