Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Νέο μοντέλο διαπραγμάτευσης εξετάζουν οι δανειστές

Οι δανειστές επεξεργάζονται και βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, ένα νέο μοντέλο διαπραγμάτευσης, μια νέα φόρμουλα διαβούλευσης της ελληνικής πλευράς με τους εταίρους και
δανειστές, με στόχο να δοθεί οριστικό τέλος στην τρόικα, στην μορφή με την οποία γίνονται οι έλεγχοι από τους επικεφαλής των κλιμακίων και τους λοιπούς τεχνοκράτες.

Ο στόχος, πέραν της σημειολογίας και της διευκόλυνσης εισόδου των δύο πλευρών σε άλλη φάση, είναι να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα που υπήρχαν στην δομή και την απόδοση της τρόικας.

Τι προβλέπει η νέα δομή; Οι υπουργοί να συνομιλούν με τους αρμόδιους επιτρόπους της ΕΕ και οι τεχνοκράτες των δύο πλευρών να συνομιλούν μεταξύ τους, ενώ αντί των επικεφαλής των κλιμακίων, η τελική φάση της διαπραγμάτευσης θα ανοίγει ή με ταξίδι στην Αθήνα του ευρωπαίου επιτρόπου ή με ταξίδι στις Βρυξέλλες του αρμόδιου υπουργού.

Σε όλη αυτήν την διαδικασία θα παίρνει θέση εξ ονόματος των χωρών της Ευρωζώνης ο Πρόεδρος του Euro Working Group, ενώ αν κι εφόσον απαιτείται, θα μετέχει στην διαβούλευση ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Στο νέο σχήμα, θα υπάρχει κατά περίπτωση ρόλος για το ΔΝΤ, ενώ περιορισμένη θα είναι η παρουσία του εκπροσώπου της ΕΚΤ. Κομβικής σημασίας για το όλο εγχείρημα θεωρούν κοινοτικοί αξιωματούχοι, το πρόσωπο που θα οριστεί επικεφαλής του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ουσιαστικά εκπρόσωπος του κ. Βαρουφάκη στην Ευρωζώνη, καθώς και ποιοι θα στελεχώσουν την μόνιμη ελληνική αντιπροσωπεία στην ΕΕ, καθώς θα αποτελεί βασικό κομμάτι του νέου μηχανισμού.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις