Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Blackrock: Η επόμενη πράξη του ελληνικού δράματος- Πλήγμα η αναίρεση των μεταρρυθμίσεων

H προσοχή των αγορών στρέφεται πλέον στους χειρισμούς που θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση
Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα υποδεικνύει μια
παρατεταμένη περίοδο εντάσεων και δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα, σημειώνει η Blackrock, εκτιμώντας ότι οι συμβιβασμοί είναι πιθανοί αλλά οι προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις θα παγώσουν.
Με τις εκλογές να έχουν ολοκληρωθεί, η προσοχή των αγορών στρέφεται πλέον στους χειρισμούς που θα κάνει η νέα ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές της.
Οι παρακάτω παράμετροι χρίζουν προσοχής για τους προσεχείς μήνες, σύμφωνα με την ανάλυση της Blackrock:
Το χάσμα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα και πάνω σε αυτή τη διαπίστωση ο πρωθυπουργός Τσίπρας δεσμεύτηκε για κούρεμα του χρέους. 
Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν αποκλείσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και ως πιθανότερη αντιπρόταση εκτιμάται ότι πέσει στο τραπέζι η επιμήκυνση του χρέους.
Γιατί να τα βρουν οι δύο πλευρές; Οι εντάσεις και έντονες προστριβές μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα προκαλούσε έκπληξη, ωστόσο, τα κίνητρα για επίτευξη συμβιβασμού είναι μεγάλα.
Παρά την έντονη αντίδραση στη λιτότητα, οι Έλληνες θέλουν στην πλειονότητά τους να παραμείνει η χώρα τους στο ευρώ.
Ταυτόχρονα, η χώρα εξακολουθεί να έχει ανάγκη τον διεθνή δανεισμό και, εφόσον επιτευχθεί συμφωνία, η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.
Παράλληλα, είναι και προς το συμφέρον της Ευρώπης να κάνει κάποιες υποχωρήσεις, υπό την απειλή του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση Grexit.
Σε κίνδυνο οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με τον αναλυτή της Blackrock, ο πραγματικός κίνδυνος δεν έγκειται τόσο σε μια επικείμενη έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά στον περιορισμό ή την άρση των μεταρρυθμίσεων. 
Εάν το τίμημα για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι η αναίρεση των μεταρρυθμίσεων, αυτό θα σημαίνει σημαντικές απώλειες για την Ευρώπη.



“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



ΠΗΓΗ
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις