Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Μουσουλμάνοι της Ευρώπης επικρίνουν την Αυστρία γιατί έκοψε τις χρηματοδοτήσεις ισλαμικών οργανώσεων από το εξωτερικό!!!

Μουσουλμανικές οργανώσεις στην Ευρώπη επέκριναν έντονα την πρόσφατη έγκριση ενός αμφιλεγόμενου νομοσχεδίου που επαναπροσδιορίζει το καθεστώς των μουσουλμάνων στην Αυστρία, σημειώνει το τούρκικο πρακτορείο Anadolu.
 
Η αυστριακή Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία ένα νομοσχέδιο την Τρίτη, με το οποίο έχει ως στόχο να αναθεωρήσει το καθεστώς των μουσουλμάνων στην Αυστρία.
 
Ο Δρ Dr. Omar El-Hamdoon, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης της Βρετανίας, εξέφρασε τις ανησυχίες του σχετικά με το νέο νόμο. Ο αλ Χαμντούν χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως ένα κομμάτι της «περιθωριοποίησης και της αποξένωσης» των μουσουλμάνων  και ισχυρίστηκε ότι σχεδιάσθηκε με στόχο τους μουσουλμάνους.
 
Παραδέχθηκε ότι ο νόμος περιείχε κάποια θετικά άρθρα μέσα στο σύνολο της άρνησης. Δήλωσε ότι η απαίτηση τα κηρύγματα μέσα στα τζαμιά να γίνονται στη γερμανική γλώσσα ήταν θετική, επειδή είναι σημαντικό για τους ιμάμηδες να μιλούν τη γλώσσα της κοινωνίας στην οποία ζουν.
 
Ωστόσο, είπε ότι οι θρησκευτικές απόψεις έπρεπε να κρίνονται με τον τρόπο που τις παρουσιάζει το Κοράνι και αντιτάχθηκε στην απαγόρευση της εξωτερικής χρηματοδότησης για τις μουσουλμανικές οργανώσεις και δομές.
 
Ο Humeyra Filiz συντονιστής της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Συνοχή που εδρεύει στο Στρασβούργο, δήλωσε ότι η νέα νομοθεσία ήταν μέρος μιας «προσέγγισης για εξευρωπαϊσμό και ότι στην πράξη θα αποκλείσει τους μουσουλμάνους από όλους τους τομείς του κοινωνικού και κοινωνικο-πολιτικού στίβου.
 
Ο Ibrahim Yavuz συν-ιδρυτής του Δικτύου της Μουσουλμανικής Κοινωνίας των Πολιτών, χαρακτήρισε την πρόσφατη νομοθεσία  ως «θεωρητικοποίηση της ισλαμοφοβίας» που φέρεται να οδηγεί τους μουσουλμάνους στην Αυστρία σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
 
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


ΠΗΓΗ

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις