Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Αλύγιστος ο Βαρουφάκης απέναντι στον Σόιμπλε: Οι Έλληνες απαιτούν τέλος στην απαξιώση

Οι εποχές που οι Έλληνες έλεγαν γιαβόλ σε όλα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί και αυτό το ένιωσε μέσα στην...
έδρα του ο Σόιμπλε!
Ο Γιάννης Βαρουφάκης έγινε δεκτός από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών στο Βερολίνο και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε έγινε σαφές ότι οι Γερμανοί έχουν απέναντι τους πια μια κυβέρνηση κυρίαρχης χώρας και όχι τα μνημονιακά υπαλληλάκια τους!

"Δε συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε" είπε ο Βαρουφάκης μετά τη συνάντηση δίπλα στον μάλλον αποσβολωμένο Σόιμπλε που προσπαθούσε να καταλάβει από... που του ήρθε.

Η ελληνική κυβέρνηση με νωπή τη ξεκάθαρη εντολή του ελληνικού λαού για ανατροπή των γεννοκτόνων μνημονίων συνεχίζει τη διαπράγματευση. Και μπορεί η Γερμανία να έχει τα... μέσα ώστε να πιέζει και να απειλεί αλλά έχοντας απέναντι της πλέον τους αποφασισμένους Ελληνες αντιλαμβάνεται ότι πρέπει σιγά, σιγά να αρχίζει να καλύπτει τα νώτα της ! Η εποχή της ασυδοσίας ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ:

 "Οι συμπατριώτες μου δεν περιμένουν τίποτε άλλο, παρά το τέλος στην απαξίωση και αξιοπρέπεια. Δεν συζητήσαμε το χρέος της Ελλάδας ούτε απομοιώσεις του, αλλά το πλαίσιο για διαβουλεύσεις προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια αέναη κρίση Η ελληνική κυβέρνηση δεν θα σταματήσει σε τίποτα προκειμένου να καταπολεμήσει τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή.

Ζήτησα την υποστήριξη της Γερμανίας σε αυτό.Από την κυβέρνηση μας μπορεί να περιμένει λογική, προτάσεις, που δεν στηρίζονται στην προώθηση του ενδιαφέροντος μόνο του μέσου Έλληνα, αλλά και του μέσου Ευρωπαίου. Ζητάμε λίγο χρόνο, κατά τον οποίο θα μπορέσουμε να παρουσιάσουμε στους εταίρους μας προτάσεις καθώς και έναν οδικό χάρτη, ένα πρόγραμμα συνδετικό κρίκο με μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις. Ωστόσο θα πρέπει να σεβαστούμε το άνθος της Δημοκρατίας. Σε μια χώρα που έχει υποστεί ταπείνωση μπορεί να εκκολαφθεί το αβγό του φιδιού. Ο πρωθυπουργός μας μόλις ανέλαβε κατέθεσε στεφάνι σε ένα μνημείο όσων αγωνίστηκαν ενάντια στον φασισιμό. Σήμερα δυστυχώς υπάρχει στη Βουλή ένα νεοναζιστικό κόμμα

Ο ναζισμός αναφύεται στην Ελλάδα και για αυτό χρειαζόμαστε τον λαό της Γερμανίας στο πλευρό μας, για να μείνουμε σταθεροί στο ευρωπαϊκό εγχείρημα.Θεωρούμε την Γαλλία αλλά και την Γερμανία πνευματικούς φάρους και θεωρούμε ότι αν μη τι άλλο οι δεσμοί που μας ενώνουν είναι πολλοί.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΙΜΠΛΕ:

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκίνησε με αναφορά στην παραδοσιακή φιλία μεταξύ των δύο χωρών και μίλησε για συμφωνία "ότι θα παραμείνουμε δεσμευμένοι για μια ενωμένη Ευρώπη" Παραδέχθηκε πως δεν είναι απλό η Ελλάδα είχε τον πιο δύσκολο δρόμο και γι'αυτό επιβάλλεται σεβασμός προς την πρόοδο που έκανε η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα αλλά υπογράμμισε πως υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν ακόμα στην Ελλάδα.Σε μια κίνηση έμμεσης στήριξης στην απελθούσα κυβέρνηση Σαμαρά είπε πως θα υπάρξει μείωση της ανεργίας για πρώτη φορά και επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα.Χαρακτηριστική ήταν η φράση πως "η Ελλάδα ανήκει στη ζώνη του ευρώ αν και συμφωνήσαμε ότι στο ότι υπάρχουν διαφωνίες".

Συμφώνησε με το Γιάννη Βαρουφάκη ότι πρέπει να λύσουμε το χρέος κι είναι καθήκον να ψάξουμε για κοινές λύσεις. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους τρεις θεσμούς που εμπλέκονται στο πρόγραμμα.

Ξεκαθάρισε ότι "δεν τίθεται ζήτημα γερμανικής Ευρώπης" και είπε πως "καλούμαστε να δώσουμε λύσεις" στα προβλήματα της νεολαίας δημιουργώντας θέσεις εργασίας και γι' αυτό χρειάζεται ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και μεταρρυθμίσεις.

Σε σχέση με τις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης, κατανοούμε ότι και οι πλούσιοι πρέπει να συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της κρίσης και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε αντίθεση με την παραπάνω στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά ο κ. Σόιμπλε έκανε λόγο για πρόταση που είχε καταθέσει και στις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις σχετικά με βοήθεια της Γερμναίας για βοήθεια προς την Ελλάδα με κάθε τρόπο ώστε να δημιουργηθεί αποτελεσματικός φοροεισπρακτικός μηχανισμός. Είπε πως παλιότερα δεν είχε ληφθεί υπόψη αυτή η προσφορά.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε πως υπήρχαν και συζητήσεις σε 2μερές επίπεδο, όμως ο Γιάννης Βαρουφάκης του είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμα αποφάσεις για κάποια ζητήματα. Αντιθέτως του είπε πως υπάρχει εντολή του ελληνικού λαού αλλά ο Σόιμπλε απάντησε πως σεβασμός οφείλεται στις ετυμηγορίες των λαών όλων των κρατών της Ευρώπης.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE




Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις