Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Συνελήφθησαν δύο συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού από την Αντιτρομοκρατική

Σοβαρό πλήγμα στο δίκτυο του Χριστόδουλου Ξηρού επέφερε η αστυνομία, αφού, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, συνελήφθησαν δύο συνεργοί του, ο ένας 39 ετών, με το
ψευδώνυμο «Ιάσων» και ο άλλος, φοιτητής, ηλικίας 32 ετών.

Βρέθηκαν ίχνη DNA σε βόμβες που είχαν τοποθετηθεί σε ΔΟΥ, στο ΑΤ Ιτέας και σε δικαστικό. Ο φοιτητής είχε παραλάβει σάκους από άτομο από τις φυλακές Κορυδαλλού, που περιείχαν, μεταξύ άλλων, σκοπευτικά λέιζερ για τα καλάσνικοφ που θα χρησιμοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς», στην επιχείρηση για την απόδραση που σχεδίαζαν, τους οποίους παρέδωσε στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου.

Η σύλληψη του 32χρονου φοιτητή έγινε σήμερα νωρίς το μεσημέρι στο Μπραχάμι, λίγη ώρα μετά την έξοδο από το σπίτι στο οποίο διαμένει με την οικογένειά του, στην οδό Κερασιάς.

Μόλις έκανε την πρώτη βόλτα στη γειτονιά με το σκύλο του επενέβησαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και αφού τον συνέλαβαν, άρχισαν τις έρευνες στο σπίτι για την ανεύρεση στοιχείων που θα βοηθήσουν στις περαιτέρω έρευνες για την τρομοκρατική οργάνωση, στην οποία κατηγορείται ότι ανήκει.

Ο 32χρονος, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, έχει παραλάβει τρεις σάκους από άτομο που δεν αποκάλυψε, μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, μεταξύ των οποίων υπήρχαν σκοπευτικά λέιζερ για καλάσνικοφ, τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στο σχέδιο «Γοργοπόταμος», για την απόδραση των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες» και 6.000 ευρώ.

Τα υλικά, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, τα παρέδωσε στην καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου.

Όπως ανέφεραν γείτονες του φοιτητή, ήταν ένα ήσυχο παιδί, αρραβωνιασμένο και, όπως τους είχε πει, σχεδίαζε στο άμεσο μέλλον να παντρευτεί.

Ο δεύτερος συλληφθείς, με το ψευδώνυμο «Ιάσων», είναι 39 ετών και συνελήφθη διότι βρέθηκε DNA του σε τρία σημεία.

Στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στη ΔΟΥ Κορυδαλλού, το Μάρτιο του 2014.
Στην επιστολή στον ειδικό εφέτη ανακριτή Δ. Μόκα, στις 3 Σεπτεμβρίου 2013.
Στο δέμα - βόμβα στο Αστυνομικό Τμήμα της Ιτέας.


“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις