«Πολιτικό καθήκον της Γερμανίας είναι να μην επιτρέψει να δημιουργηθεί η εικόνα οτι η λύση Τσίπρα είναι πετυχημένη και άρα να υιοθετηθεί και απο άλλες χώρες της ευρωζώνης» δήλωσε στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος, Γιώργος Δελαστίκ.
«Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει περιθώριο να βρεθεί λύση μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ. η οποία να επιτρέψει την ικανοποίηση σοβαρών τμημάτων δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ» πρόσθεσε.
Στόχος των Γερμανών στο θέμα του χρέους -σύμφωνα με τον Γ. Δελαστίκ- είναι να επιδιώξουν «πάση θυσία να μη γίνει κούρεμα αλλά να βρεθεί μια άλλη λύση η οποία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο θα ερμηνευτεί οτι το Βερολίνο επέβαλλε την θέλησή της».
Τόνισε πως το σημαντικό ζήτημα για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι να υλοποιήσει τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης κάτι που θα δώσει «τεράστια περιθώρια στη κυβέρνηση να κινηθεί στο θέμα του χρέους».
Χαρακτήρισε πολιτικό το μήνυμα που στέλνει η ΕΚΤ προς τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας με την απόφασή της να μη δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα απο τις 11 Φεβρουαρίου καθώς «δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα»
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου