Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Zerohedge: Οι Έλληνες αγοράζουν μανιωδώς χρυσό, φοβούμενοι το Grexit

Oλοένα και περισσότεροι Έλληνες επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερα «καταφύγια».
Στροφή των Ελλήνων στα νομίσματα χρυσού καταγράφεται τους τελευταίους δύο μήνες, καθώς αρκετοί Έλληνες προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ενός Grexit…
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Zerohedhe, τους τελευταίος δύο μήνες καταγράφεται μία ραγδαία αύξηση των ελληνικών επενδύσεων σε χρυσό. 
Μάλιστα, η ζήτηση ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, καθώς ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερα «καταφύγια».
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του 2014, το ενδιαφέρον Ελλήνων για χρυσό ήταν εξαιρετικά υποτονικό, κάτι το οποίο άλλαξε άρδην τους τελευταίους μήνες.
Σ’ αυτή την αλλαγή συνέβαλε τα μέγιστα η αναβίωση του Grexit, η οποία αποτυπώθηκε και στην μαζική εκροή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες.
Πάντως, ας επισημανθεί πως πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο, καθώς παραδοσιακά οι επενδυτές στρέφονται στο χρυσό, κατά τη διάρκεια περιόδων έντονης πολιτική ή οικονομικής αβεβαιότητα. 
«Η αγορά χρυσού είναι άκρως θετική, σε περιόδους όπου το εγχώριο νόμισμα επίκειται να υποτιμηθεί» σχολιάζει ο Matthew Turner, αναλυτής της Macquarie. 


Sharelynx.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις