Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Επήλθε η νηνεμία στο υπ. Οικονομικών

Εκεί που πήγαινε για σκάσιμο το πράμα … Δηλαδή να μην πληρώσει η χώρα μας τη δόση των 450 εκ ευρώ στο ΔΝΤ στις 9 Απρίλιου…
με ότι αυτό συνεπάγεται, το κλίμα τελικά άλλαξε άρδην και όχι μόνο λέει θα πληρώσουμε, αλλά υπάρχει και αισιοδοξία για την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Και όλα αυτά, διότι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι συνεδριάσεις στο Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση (!) για την επίτευξη συμφωνίας , με αποτέλεσμα, πλέον να επικρατεί νηνεμία στο Υπουργείο Οικονομικών.



Μάλιστα οι ίδιες πηγές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και μιλούν για επικύρωση της  συμφωνίας και άνοιγμα στην ρευστότητα, ακόμη και μέσα στην Εβδομάδα των παθών, στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας..
Σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα περιλαμβάνονται μια σειρά από αντικίνητρα για όσους θέλουν να βγουν σε πρόωρη σύνταξη έτσι ώστε να σταματήσει το κύμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Κόβεται σχεδόν στο σύνολο των περίπου 200 φοροαπαλλαγών των επιχειρήσεων, ενώ για τα φυσικά πρόσωπα διατηρούνται όσες υπάρχουν ως σήμερα.
Ο  ΕΝΦΙΑ παραμένει και για το 2015 και αλλάζει με νομοθετική ρύθμιση σε  ”Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας”  από το 2016.
 Τέλος το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ όλα δείχνουν πως θα ισχύσει από του χρόνου για τα εισοδήματα του 2015.
Αύριο πάντως αναμένεται να πραγματοποιηθεί  το Euroworking Group, το οποίο θα κρίνει την πορεία των διαπραγματεύσεων και αυτό θα καθορίσει εάν και πότε θα συνεδριάσει το Eurogroup.
Την ίδια ώρα  ο Μάριο Ντραγκι ψάχνει τρόπο να αντικαταστήσει άμεσα τις καταθέσεις που χάνονται από τις ελληνικές τράπεζες χωρίς να χρηματοδοτήσει ευθέως το κράτος…Οι τελευταίες κινήσεις του νέου Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού σε ότι αφορά  την  Ελλάδα, εξόργισαν την παλαιά φρουρά.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις