Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Πρόεδρος ΠΓΔΜ για Τσίπρα: Σηματοδοτεί τον ερχομό στην Ελλάδα μίας νέας γενιάς χωρίς προκαταλήψεις

Εγκαταλελειμμένη από τους Ευρωπαίους νιώθει η ΠΓΔΜ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Όπως είπε σε συνέντευξή του
στην εφημερίδα Le Temps, είναι μεγάλη ανάγκη  η ταχεία ένταξη της χώρας του στην ΕΕ, ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό, όπως και να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης, καθώς βρίσκεται στο κέντρο ενός τριγώνου αστάθειας (Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Λιβύη).

Σε ερώτηση της εφημερίδας ότι «στο εξωτερικό έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε την "Μακεδονία" αιώνια υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ και για ποιο λόγο γίνεται αυτό» ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι η ένταξη της χώρας του στην ΕΕ αποτελεί στρατηγικό στόχο, με το 80-90% του πληθυσμού να στηρίζουν την επιλογή αυτή.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να αλλάξει κάτι με την ανάληψη της πρωθυπουργίας στην Ελλάδα από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ απάντησε: «Ελπίζουμε πως αυτό θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τον ερχομό μιας νέας γενιάς που ξέρει πως να απαλλαγεί από τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Μέχρι τώρα η ελληνική πολιτική ελίτ ήταν η τελευταία στα Βαλκάνια από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Όμως η σελίδα πλέον έχει γυρίσει παντού. Αυτό σημαίνει πως η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει πολλή δουλειά μπροστά της. Δεν έχει εκφράσει ακόμη δημόσια τις θέσεις της σχετικά με τη "Μακεδονία". Όμως, ας είμαστε ρεαλιστές, δεν αποτελούμε προτεραιότητα τους αυτή τη στιγμή».


“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις