Σύμφωνα με τον τοπικό ιδιωτικό ραδιοσταθμό Mosaique FM οι όμηροι στο μουσείο είναι πολλοί και είναι τουρίστες, ανάμεσά τους Βρετανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και Ισπανοί.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Μοχάμεντ Αλι Αρούι, είπε σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι «δύο ή περισσότεροι τρομοκράτες, οπλισμένοι με Καλάσνικοφ» εξαπέλυσαν επίθεση στο μουσείο Μπάρντο. «Υπάρχουν οκτώ θύματα», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για «επτά αλλοδαπού και έναν Τυνήσιο».
Την ώρα της επίθεσης μέσα στο μουσείο βρίσκονταν περίπου 100 τουρίστες και οι περισσότεροι πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως.
Ο Αρούι δεν επιβεβαίωσε αν οι δράστες κρατούν ομήρους στο κτίριο, είπε όμως ότι «υπάρχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βρίσκονται ακόμη τουρίστες μέσα στο μουσείο».
Η περιοχή έχει αποκλειστεί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν ήδη μπει μέσα στο κτίριο. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν περικυκλώσει το μουσείο, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων που βρίσκονται στο σημείο.
Ο πρόεδρος της Τυνησίας Μπέτζι Κάιντ Εσέμπσι θα απευθύνει αργότερα διάγγελμα στον λαό της χώρας, είπε ο εκπρόσωπος της προεδρίας Μόεζ Σινάουι. Ο πρωθυπουργός Χαμπίμπ Εσίντ συγκάλεσε σύσκεψη με τους υπουργούς Εσωτερικών και Αμυνας.

Μετά την επανάσταση του 2011 και την ανατροπή του πρώην προέδρου Ζιν ελ Αμπιντίν μπεν Άλι η Τυνησία ένοπλες τζιχαντιστικές οργανώσεις έκαναν την εμφάνισή τους στη χώρα. Περίπου εξήντα αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε συγκρούσεις με τους ενόπλους, κυρίως κοντά στα σύνορα της Τυνησίας με την Αλγερία όπου δρα μια οργάνωση η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου