Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ανακαλύφθηκε NEOΣ αρχαίος τάφος στην Αίγυπτο

Έναν πολύχρωμο αρχαίο τάφο αποκάλυψαν οι αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του αιγυπτιακού υπουργείου Αρχαιοτήτων.

Όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη 10 Μαρτίου, μία κοινή προσπάθεια μεταξύ του υπουργείου και του αμερικανικού Ερευνητικού Κέντρου στην Αίγυπτο οδήγησε στην ανακάλυψη δύο τάφων.
Οι ερευνητές βρήκαν το νέο τάφο σχήματος Τ στο Λούξορ, μια πόλη στο Νείλο στην κεντρική Αίγυπτο. Ο τάφος ανήκει στον Σα-Μουτ, έναν άνθρωπο που πιθανότατα έζησε στη 18η δυναστεία του Νέου Βασιλείου, ή μεταξύ 1543 π.Χ. και 1292 π.Χ., σύμφωνα με το αιγυπτιακό υπουργείο Αρχαιοτήτων.
Ο Σα-Μουτ και η σύζυγός του, Τα-Καχίτ, απεικονίζονται στις όμορφες και πολύχρωμες παραστάσεις στους τοίχους του τάφου. Ο τάφος έχει επίσης μια αίθουσα και ημιτελείς πλάγιους θαλάμους, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.
Αίγυπτος - αρχαίος τάφος - τοιχογραφίες
Αίγυπτος - αρχαίος τάφος - τοιχογραφίες
Αίγυπτος - αρχαίος τάφος - τοιχογραφίες
Αίγυπτος - αρχαίος τάφος - τοιχογραφίες

Ο νέος τάφος βρίσκεται ανατολικά ενός άλλου τάφου που αποκαλύφθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα. Οι δύο τάφοι είναι πιθανό να προέρχονται από την ίδια χρονική περίοδο και να μοιράζονται την ίδια είσοδο, ανέφερε το υπουργείο.
Από τους δύο, ο πρώτος τάφος που ανακαλύφθηκε, ανήκει σε έναν άνδρα που ονομάζεται Αμενχοτέπ, γνωστός και ως Rebiu. Κατά τη διάρκεια της ζωής του, υπηρέτησε ως ιερέας του θεού Άμμωνα, σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων Μαμντούχ Ελ Νταμάτι.
Όσο για το δεύτερο τάφο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, οι ερευνητές αναφέρουν ότι έχει συληθεί, γεγονός που κατέστρεψε μέρος της τοιχογραφίας και των κτερισμάτων που βρέθηκαν μέσα του.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις