Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Reuters : Η ανησυχία για την Ελλάδα σπρώχνει το ΕΥΡΩ στο χειρότερο τρίμηνο

(Reuters) – Το ευρώ παρέμεινε στην μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση του και οι ευρωπαϊκές μετοχές για στο καλύτερο πρώτο τρίμηνο τους από την εποχή του ευρώ, την Τρίτη, καθώς οι ανησυχίες για τα οικονομικά στην Ελλάδα διατηρούν το ενιαίο νόμισμα υπό πίεση.



Το Πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης € 1.000.000.000.000 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ξεκίνησε αυτό το μήνα, ώθησε τους επενδυτές να συσσωρεύσουν σε μετοχές σε στοιχήμα όπου ένα αδύναμο ευρώ, το χαμηλό κόστος δανεισμού και το φθηνό πετρέλαιο θα βοηθήσουν τα κέρδη τους.

«Προς το παρόν έχουμε αποφασίσει να μην λάβουμε τα κέρδη γιατί η Ευρώπη έχει μείνει στάσιμη για αρκετά χρόνια, γι ‘αυτό εξακολουθεί να έχει χώρο να έχει υψηλές επιδόσεις», δήλωσε ο Didier Duret, επικεφαλής επενδύσεων της ABN Amro.

«Και νομίζουμε ότι ακόμα έχει νόημα να διαθέσει στην αγορά μετοχών, επειδή οι αποδόσεις των ομολόγων είναι αρκετά ειλικρινά αποκρουστικες αυτές τις μέρες.»

Duret μιλούσε για το γεγονός ότι οι επενδυτές ομολόγων έχουν πραγματικά τώρα να πληρώσουν για να δανείσουν χρήματα στη Γερμανία, καθώς και ορισμένα άλλα βασικά μέλη βόρειας ζώνης του ευρώ.





Τα Γερμανικά ομόλογα και άλλες αποδόσεις της ζώνης του ευρώ ώθησαν υψηλότερα τις αρχικές ευκαιρίες, ωστόσο, εν μέσω ανήσυχιας των συνομιλίων ανάμεσα στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη.

«Το ερώτημα είναι: μπορεί και η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις προσδοκίες που έχουμε όλοι;» πρόσθεσε κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Φινλανδία.

Η Ασία ωστόσω Αγοράζει δολάρια, και διαμάντια

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις