όπως μας συνηθίζουν όλοι οι γνωστοί και επώνυμοι δημοσιογράφοι(;) – με τον κ. Τσακαλώτο, ο οικοδεσπότης της εκπομπής τον ρωτά λίγο πριν το τέλος: Α, μήπώς κάνατε 49,4 δις ευρώ swap όπως δήλωσε ο οικονομολόγος Δ. Καζάκης, ή είναι ράδιο αρβύλα; Ο Τσακαλώτος δήλωσε «το δεύτερο» κι εκεί έκλεισε η συζήτηση.
Βέβαια, το γεγονός ότι τη δήλωση αυτή δεν την έκανα εγώ, αλλά ο Πέτρος Μηλιαράκης, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή, μάλλον θα διέφυγε στον καλό δημοσιογράφο. Όπως επίσης θα διέφυγε – μιας και ο κ. Χατζηνικολάου όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει – ότι αν έγινε τέτοιο swap, σημαίνει ότι η κυβέρνηση υποθήκευσε ανελαστικά έσοδα του δημοσίου – όπως π.χ. τα έσαδα από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους – για χρόνια μπροστά προκειμένου να βρει τη ρευστότητα που χρειάζεται σήμερα.
Αν είχαμε στην Ελλάδα αληθινή δημοσιογραφία, το θέμα αυτό θα είχε ξεσηκώσει θύελλα. Αντί όμως για δημοσιογράφους, έχουμε τους Χατζηνικολάου σε ρόλο αξιωματικού υπηρεσίας στην ενημέρωση. Κι έτσι η δημοσιογραφική αγυρτία έχει κυριαρχήσει σχεδόν απόλυτα προκειμένου ο τόπος και ο λαός του να πάει στα χειρότερα ανενημέρωτος και άβουλος.
Αν είχαμε στην Ελλάδα αληθινή δημοσιογραφία, το θέμα αυτό θα είχε ξεσηκώσει θύελλα. Αντί όμως για δημοσιογράφους, έχουμε τους Χατζηνικολάου σε ρόλο αξιωματικού υπηρεσίας στην ενημέρωση. Κι έτσι η δημοσιογραφική αγυρτία έχει κυριαρχήσει σχεδόν απόλυτα προκειμένου ο τόπος και ο λαός του να πάει στα χειρότερα ανενημέρωτος και άβουλος.
Τελικά ποιός απ” όλους λέει ψέμματα;
Ο κ. Χατζηνικολάου φρόντισε να ξεφτυλίσει και να υποβαθμίσει ένα τεράστιο θέμα. Το αν δηλαδή υπήρξαν 49,4 δις ευρώ swap από την κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα για τις τρέχουσες πληρωμές. Πράγμα, αν έχει συμβεί, εγκληματικό.
Αντί να ερευνήσει, ως όφειλε, το θέμα, ρώτησε απλά – μεταξύ σοβαρού κι αστείου – τον ανεκδηγίητο Τσακαλώτο αν πρόκειται για κάτι αληθινό ή ράδιο αρβύλα. Ο ανεκδηγίητος απάντησε το «δεύτερο» και με συγκαταβατικά γελάκια κλείσανε το θέμα. Αυτό θα πει σοβαρή δημοσιογραφία αλά Χατζηνικολάου.
Δείτε όμως τι αναφέρει το πρωτοσέλιδο της Ναυτεμπορικής στις 26 Μαρτίου. Ως δια μαγείας το πρωταπριλιάτικο αστείο, το ράδιο αρβύλα, δημοσιεύεται στο κάτω μέρος του πρωτοσέλιδου ως έγκυρη είδηση. Ακριβώς όπως την ανέφερε ο κ. Πέτρος Μηλιαράκης στην εκπομπή του Γιώργου Σαχίνη.
Τι να πει κανείς; Το αιδώς Αργείοι, πάει πολύ για τους δήθεν αμερόληπτους δημοσιογράφους. Όμως το ζήτημα παραμένει. Με ποιό δικαίωμα η κυβέρνηση έκανε swap προσθέτοντας κοντά 50 δις ευρώ στο χρέος της Ελλάδας, για να πληρώσει – όχι μισθούς και συντάξεις – αλλά το ΔΝΤ και τους δανειστές. Πρόκειται για έγκλημα πρώτου μεγέθους.
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE
ΠΗΓΗ




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου