Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ποιους θα συναντήσει την ερχόμενη εβδομάδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε Παρίσι και Βερολίνο και Ρώμη.

Περιοδεία σε τρεις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με την πορεία της διαπραγμάτευσης με την
Ελλάδα να αποτελεί το κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα των επαφών που θα έχει.


Ειδικότερα, το πρόγραμμα του Γερούν Ντάισελμπλουμ περιλαμβάνει το Παρίσι (6 Μαΐου), το Βερολίνο (7 Μαΐου) και τη Ρώμη (8 Μαΐου).

Στην πρωτεύουσα της Γαλλίας ο επικεφαλής του Eurogroup θα συναντήσει διαδοχικά τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, τον υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν και τον Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

Στη γερμανική πρωτεύουσα ο κ. Ντάισελμπλουμ θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς και τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Στον τελευταίο σταθμό της ευρωπαϊκής περιοδείας του, την Ιταλία, ο κ. Ντάισελμπλουμ θα έχει διαβουλεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Επισήμως, το πρόγραμμα του επικεφαλής του Eurogroup περιλαμβάνει συζητήσεις για «το μέλλον της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» (EMU), ωστόσο αναλυτές επισημαίνουν πως το ζήτημα της Ελλάδας θα κυριαρχήσει στις επαφές που θα έχει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται πως απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με μέλη του ολλανδικού κοινοβουλίου, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως «η Ευρώπη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα στην αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών».

Ο πρόεδρος του Eurogroup ρωτήθηκε για το αν υπάρχει "σχέδιο Β" για την Ελλάδα και απάντησε: «Η ερώτηση είναι εάν η Ολλανδία είναι προετοιμασμένη ή εάν η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών, η απάντηση σε αυτό είναι  «ναι».

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις