Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Η κάλπη είναι «εγκυμονούσα» και δεν προβλέπεται υπερηχογράφημα.. – Κυβερνήστε και δώστε πιστωτικές ανάσες στην αγορά, πριν είναι αργά..!

Είναι μερικές φορές στη ζωή που υποχρεώνεσαι να κάνεις πράγματα που δε θέλεις, πάντα με αξιοπρέπεια και με τις κόκκινες γραμμές σου.. Δεν είναι ντροπή, είναι μάλλον ανάγκη επιβίωσης.. Το να μην κάνεις όμως τίποτα είναι ντροπή και όταν έχει να κάνει με τη χώρα είναι εθνικό λάθος!


Άκουγα την περασμένη Δευτέρα τη συνένετευξη του Πρωθυπουργού, του Αλέξη Τσίπρα, στον Νίκο Χατζηνικολάου, όπως και πολλοί άλλοι στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Πρωτοφανής συνέντευξη πράγματι για Έλληνα πρωθυπουργό… και σε χρονική έκταση και σε concept (παρουσία κοινού) αλλά και σε δημοσιογραφική επάρκεια (καλύφθηκαν σε τρεις ώρες όλα σχεδόν τα θέματα της επικαιρότητας)! Η βραδιά είχε καλές και κακές ειδήσεις. Ξεκινάω με τις καλές!

Για πρώτη φορά είδαμε πρωθυπουργό να προσέρχεται σε στούντιο, με ζωντανό κοινό και ερωτήσεις (ακόμα κι αν μερικές ήταν της πλάκας), με σκληρές και μη συννεοημένες ερωτήσεις  και συζήτηση με πρωτοφανή διάρκεια. Μακάρι να γίνεται πιο συχνά αλλά με πιό επιλεγμένο κοινό. Η διαφορά με τους προηγούμενους ή μαλλον με ΤΟΝ προηγούμενο ήταν εμφανής. Ο Σαμαράς έδινε συνένετευξη μόνο στη γυναίκα και στην πεθερά του..!! Ήταν άμεσος, άκρως επικοινωνιακός, απάντησε σε όλα και δεν πετούσε την μπάλα στην εξέδρα. Ο δε Χατζηνικολάου τον ρώτησε για όλα και στον τόνο που χρειάζονταν. Φάνηκε ειλικρινής, με διέθεση για δουλειά, με αισιοδοξία και χωρίς διάθεση για μεγάλα λόγια και εντυπώσεις. Μέχρι εδώ όλα καλά! Πάμε και στις κακές ειδήσεις της βραδιάς..
Στην ουσία των λεγομένων του, ο πρωθυπουργός φάνηκε, για να το πώ λαικά, σαν «να μην ξέρει τι του γίνεται». Για να το «μαλακώσω» λίγο, φάνηκε να μην έχει ΚΑΝΕΝΑ σχέδιο για το μέλλον της χώρας. Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, όχι Plan B ούτε Plan A δεν υπάρχει! Εξηγούμαι αμέσως. Μας είπε ότι την 20η Φεβρουαρίου πιάστηκε μ@λ@κ@ς..!! Οτι πηγε να πάρει λεφτά χωρίς μνημόνιο και τελικά πήρε «πρόγραμμα» (politically corect, πια..) χωρίς λεφτά. Τον κοροιδέψαν λέει οι ξένοι..!! Αυτά δεν είναι λαθάκια, είναι λαθάρες που σηκώνουν ακόμα και παραίτηση. Στεγνά και ξεκάθαρα! Και δυστυχώς δικαιώνει τον απαραδεκτο Σαμαρά.
Επισημοποίησε ακόμη ότι ούτε ο ΕΝΦΙΑ (ο πιο άδικος φόρος του νεοελληνικού κράτους) καταργείται ούτε αφορολόγητο πάει στα 12000. Το 2016, κι αν πιαστούν οι στόχοι.. Βρε ποιόν μου θυμίζει, ποιόν μου θυμίζει..; Δεν περίμενε βέβαια κανείς να κάνει όλα όσα υποσχέθηκε στο 100% και να «πρωτοτυπήσει». Αλλα επειδή στην πολιτική όπως και στη ζωή όλα είναι θέμα προταιρεοτήτων, όταν ξοδεύεις διαπραγματευτικό κεφάλαιο για επαναπροσλάβεις τους απολυμένους της ΕΡΤ και τις καθαρίστριες, δηλαδή κρατικοδίαιτους, και βάζεις στην άκρη τον πιο άδικο φόρο όλων των εποχών και το αφορολόγητο που αφορά όλους τους οικονομικά αδύναμους για χάρη παρασιτικών συντεχνιών, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου!
Για το μετανατευστικό μας είπε ένα «είναι ευρωπαικό πρόβλημα» και ξεμπέρδεψε. Μάλιστα είπε και το επικό «οι άνθρωποι ήρθαν με τα i-phone και τα i-pad τους» για να καταλήξει στο ίδιο αστείο συμπέρασμα της απαράδεκτης υπουργού του ότι «άλλο πρόσφυγες και άλλο μετανάστες». Μάλλον αυτοί ήρθαν με τα i-pad και τα i-phone επειδη άκουσαν για το wi-fi του Σαμαρά άρα είναι «τεχνολογικοί μετανάστες»(κλεμμένο από το twitter αλλά πετυχημένο)! Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν, «πρόσφυγες» καλούνται αυτοί που έφυγαν από τις χώρες τους για πολιτικούς λόγους ενώ «μετανάστες» αυτοί που έφυγαν για οικονομικούς λόγους. Μα τι σημασία έχει κύριε Τσίπρα αν είναι πρόσφυγες ή μετανάστες..; Πάνω από ολα είναιΑΝΘΡΩΠΟΙ που αξίζουν ανθρώπινης μεταχείρισης και που αν πεινάσουν θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια στο έγκλημα..
Για πολλοστή φορά επικαλέστηκε την πρόσφατη λαική ετυμηγορία που δεν σέβονται οι Ευρωπαίοι. Πιο αστείο και πιο ανεδαφικό επιχείρημα δεν έχει ξανακουστεί. Ας το ξεκαθαρίσουμε λίγο.. Την λαική εντολή οφείλει να τη σέβεται αυτός που την έλαβε και όχι τρίτοι. Πόσω μάλλον όταν αυτοί οι τρίτοι έχουν πάρει αντίθετη λαική εντολή από τους λαούς τους και σε τελική ανάλυση ωφελούνται από τον οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας. Δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας έπαιρνε την εξουσία με βασική προεκλογική δέσμευση ότι«θα υποχρεώσει τους Γερμανούς να στέλνουν τις γυναίκες και τις κόρες κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα για να τις «κανονίζουν» όλοι οι άρρενες Έλληνες πολίτες» , θα έπρεπε να δεχτεί  η Μέρκελ τη λαική ετυμηγορία..; (μεταξύ μας, μια χαρά θα ήταν!!) Χρησιμοποιώ αυτό το ακραίο παράδειγμα για να δείξω ότι αυτή η καραμέλα της κατανόησης της πολιτικής αλλάγής στην Ελλάδα από την μεριά των ξένων πρεπει κάποια στιγμή να λιώσει. Όσο νωρίτερα, τόσο καλύτερα..!
Άφησα για το τέλος το σημαντικότερο «φάουλ» του πρωθυπουργού. Δείχνει να μην έχει κατανοήσει την λαική εντολή που πήρε και ακόμα χειρότερα να μην αντιλαμβάνεται το νόημα των εκλογών. Με το φτωχό μου το μυαλό λοιπόν, η εντολή που δόθηκε ήταν να δώσει τελος στις μνηνομιακές – υφεσιακές πολιτικές αλλά χωρίς έξοδο από το ευρώ και χωρίς άτακτη χρεωκοπία. Να πετύχει δηλαδή καλύτερη συμφωνία από τους προηγούμενους αλλάΣΥΜΦΩΝΙΑ.  Κυρίως να δώσει αναπτυξιακή τροχιά στη χώρα και σίγουρα πιστωτική επάρκεια. Βέβαια, η εντολή που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει λίγο με τετραγωνισμό του κύκλου αλλά αυτοί τα υποσχέθηκαν, αυτοί πρέπει να βρούν και τις λύσεις. Που βρισκόμαστε σήμερα; Σήμερα βρισκόμαστε σε καθεστώς πιστωτικής ασφυξίας, έχουμε εξαντλήσει τον εσωτερικό δανεισμό (άρα σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση) και η αγορά αργοπεθαίνει. «Θα μου ήταν έυκολο να υπογράψω ότι μου έφερναν» είπε ο πρωθυπουργός. Σώπα..Κι εμένα! Μα γι αυτό εξελέγης πρωθυπουργός, για να κάνεις καλύτερες διαπραγματεύσεις και να πετύχεις καλύτερα αποτελέσματα και όχι για να μας πεις ότι οι ξένοι ζητάνε υποχωρήσεις που δεν μπορείς να κάνεις. Αυτά τα ήξερες και έλεγες ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι ξένοι να μας πούν όχι. Να που μας λένε και με εσένα πρωθυπουργό, αγαπητέ πρωθυπουργέ! Και τώρα ποια μπορεί να είναι η λύση; Πάντως, όχι το δημοψήφισμα που σίγουρα θα γίνει με ΚΛΕΙΣΤΕΣτράπεζες και ας μην είναι σιγουρος κανείς τι θα βγάλει. Και εξηγώ γιατί το δημοψήφισμα θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. Ας υποθέσουμε ότι γίνεται Δημοψήφισμα και οι Έλληνες πολίτες επιλέγουν τη ρήξη. Αυτό δεν έρχεται σε αντίθετη με τη λαική εντολή που δόθηκε στις 20 Φεβρουαρίου..; Αν όμως , παρ” ελπίδα, οι Έλληνες επιλέξουν επώδυνο συμβιβασμό με επώδυνα μέτρα τι θα πράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Θα συνδέσει την κυβερνητική της θητεία με μέτρα λιτότητας; Ούτε αυτό συμπεριλαμβάνεται στην εντολή των εκλογών! Εν ολίγοις, η κυβέρνηση μοιάζει να παγιδευέται στο αδιέξοδο των προεκλογικών της δεσμέσεων που όντως θέλει να εφαρμόσει αλλά η παραγματικότητα το αρνείται. Άρα; Άρα, εφόσον η παρούσα κυβέρνηση αποτύχει να πετύχει κάτι καλύτερο από τους αποτυχημένους προηγούμενους, οφείλει να παραδώσει την λαική εντολή και να δοκιμάσει κανένας άλλος την τύχη του..!Σίγουρα όχι οι προηγούμενοι!! Θα μπορούσε να είναι και οι παρόντες αλλά πιο προσγειωμέμοι και με πιο ρεαλιστικές προεκλογικές δεσμεύσεις. Η παλλαική απαίτηση αυτή τη στιγμή είναι δοθούν ανάσες στην αγορά και να δημιουργηθούν συνθήκες δημιουργίας και παραγωγής.

Καλή ανάγνωση
                                                                                    Ζ.Ζ
2
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις