ελληνικά media, που τα είχε χαρακτηρίσει κύριο παράγοντα της διαφθοράς και της διαπλοκής στην Ελλάδα, μαζί με τις τράπεζες και τους πολιτικούς.
Ελληνικά media κατάφεραν να εξελιχθούν στους απαραίτητους συνεταίρους της «τρόικας» αρχικά και των ξένων δανειστών αργότερα.
Τα ΜΜΕ ανταμείφθηκαν αδρά για την υπηρεσία τους αυτή. Οι λαλίστατοι της «τρόικας» δεν έβγαλαν τσιμουδιά για τη διαπλοκή των media με το πολιτικό σύστημα. Και ενώ οι υπάλληλοι της «τρόικας» απαιτούσαν σκληρά μέτρα περικοπών για μισθούς και συντάξεις, έκλεισαν τα μάτια στην παραβίαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα media.
Ποιος έκοψε τις 2 σελίδες
Τον Οκτώβριο του 2012 στο σχέδιο του τρίτου Μνημονίου, στις σελίδες 42 και 43, υπήρχε το κεφάλαιο για τις «ηλεκτρονικές επικοινωνίες». Σε αυτό οριζόταν το χρονοδιάγραμμα της «τρόικας» για την υποχρέωση της χώρας να προχωρήσει την τηλεοπτική αδειοδότηση (Μάρτιος του 2013) και να δώσει τις συχνότητες στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Όταν το τρίτο Μνημόνιο πήγε στη Βουλή, οι σελίδες 42 και 43 έλειπαν! Κανένας, όμως, από την «τρόικα», που ήλεγχε όλα τα υπουργεία και τους υπουργούς, δεν είχε πρόβλημα με αυτό. Αντιθέτως, επέβαλαν στην κυβέρνηση, π.χ., την κατάργηση της υποχρεωτικής δημοσίευσης των ισολογισμών στον Τύπο, που αποτελούσε αίτημα των μεγάλων εκδοτών για να φύγουν από την αγορά οι μικρές εφημερίδες.
Παρά ταύτα η κατάρρευση μεγάλων συγκροτημάτων δεν άργησε να ακολουθήσει. Το διάστημα που το Mega έλαβε ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. ευρώ χωρίς εγγυήσεις, δεν χορηγήθηκε νέο δάνειο στη Χ.Κ. Τεγόπουλος, με δύο τεράστια ακίνητα σε Αθήνα και Κορωπί και ολόκληρη εκτυπωτική μονάδα. Μετά και το κλείσιμο του Alter, τηλεοπτικοί σταθμοί μετατράπηκαν σε ερπύστριες της «τρόικας», προκειμένου να περνάνε τα καταστροφικά μέτρα, βαφτίζοντας τους εργαζομένους ολόκληρων κλάδων της οικονομίας «τεμπέληδες».
“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα
περιεχόμενα του άρθρου”
ΚΛΙΚΑΡΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕ FOLLOW ΣΤΟΝ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ
……
ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΑΡΛΑΠΙΠΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου