«Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από
αυτούς απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΕΡΤ απαντώντας στις καταγγελίες που έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης μετά το debate με τον Αλέξη Τσίπρα.
"Όσα ατοπήματα και να κάνει η διοίκηση της ΕΡΤ εις βάρος μου, οι Έλληνες πολίτες πιστεύω ότι θα μας δώσουν τη δική τους εμπιστοσύνη", είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε πως "έχετε καταλάβει όλοι τι έγινε, πως συμπεριφέρθηκε η διοίκηση της ΕΡΤ. Ό,τι και να κάνει, η ΝΔ θα πάει μπροστά" είπε ο κ. Μεϊμαράκης.
Το δεύτερο πρόβλημα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ήταν τα πλάνα που έκανε ο σκηνοθέτης καθώς έκαναν τον Αλέξη Τσίπρα να φαίνεται πιο ψηλός από τον πρόεδρο της ΝΔ, κάτι που ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε και κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής αναμέτρησης.
Όλη η ανακοίνωση της ΕΡΤ
«Η Διοίκηση της ΕΡΤ ευχαριστεί όλους, όσοι εργάσθηκαν για την επιτυχή διεξαγωγή των debates των πολιτικών αρχηγών, έπειτα από πολλά χρόνια στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και ειδικότερα τους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετείχαν σε αυτήν» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΕΡΤ.
«Μέσα σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η ΕΡΤ ανταποκρίθηκε με συνέπεια, υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, υπηρετώντας τις δημοκρατικές αρχές και τους κανόνες δεοντολογίας στις εξαιρετικά αυξημένες απαιτήσεις για αντικειμενική και ισότιμη προβολή των θέσεων των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο» συμπληρώνει.
«Η Διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των καλεσμένων στις ενημερωτικές εκπομπές της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι συμμερίζεται τις εκφραζόμενες από αυτούς απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ υπηρετεί απαρέγκλιτα το θεσμικό της ρόλο» καταλήγει η ανακοίνωση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου