Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Για πρώτη φορά η παλαιστινιακή σημαία υψώθηκε στην έδρα του ΟΗΕ

Συγκινημένος ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, φίλησε τη σημαία πριν αυτή ανέβει στον ιστό έξω από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.

Σε μία συμβολική κίνηση, οι Παλαιστίνιοι ύψωσαν σήμερα, για πρώτη φορά, τη σημαία τους έξω από την έδρα του
Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, έπειτα από το «πράσινο φως» που δόθηκε σε ψηφοφορία που διεξήχθη πριν από μερικές ημέρες στη Γενική Συνέλευση.



«Αυτήν την ιστορική στιγμή, θέλω να πω στους συμπατριώτες μου, όπου κι αν βρίσκονται: Σηκώστε ψηλά τις παλαιστινιακές σημαίες, γιατί είναι το σύμβολο της ταυτότητάς σας», ήταν το μήνυμα που έστειλε στους απανταχού συμπατριώτες του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς.
Νωρίτερα ο ίδιος είχε φιλήσει συγκινημένος την παλαιστινιακή σημαία, λίγο πριν ανέβει στον ιστό, παίρνοντας τη θέση της δίπλα σε αυτές των υπολοίπων χωρών-μελών του ΟΗΕ.
«Είναι μία ημέρα υπερηφάνειας», συμπλήρωσε.
Μάχμουντ Αμπάς - Σημαία Παλαιστίνης
Μάχμουντ Αμπάς - Σημαία Παλαιστίνης
Μάχμουντ Αμπάς - Σημαία Παλαιστίνης
Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ είχαν ταχθεί κατά της κίνησης αυτής, ως μίας ενέργειας που δε θα συνέβαλε στην επίτευξη ειρήνης στα πολύπαθα παλαιστινιακά εδάφη.
Μάχμουντ Αμπάς - Σημαία Παλαιστίνης
Ωστόσο, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ψήφισε στις 10 Σεπτεμβρίου να επιτραπεί η έπαρση των σημαιών της Παλαιστίνης και του Βατικανού δίπλα σε αυτές των υπολοίπων χωρών-μελών. Στην ψηφοφορία, 119 χώρες είχαν ψηφίσει υπέρ, 45 απείχαν και 8 είχαν ψηφίσει κατά (μεταξύ αυτών το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία).
Μάχμουντ Αμπάς - Σημαία Παλαιστίνης
Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας την έπαρση της σημαίας τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Ξεχύθηκαν στους δρόμους, φωνάζοντας συνθήματα και ανεμίζοντας παλαιστινιακές σημαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις