Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Φονική κατολίσθηση στη Γουατεμάλα

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 32 τραυματίστηκαν από την κατολίσθηση στη Σάντα Καταρίνα Πινούλα. Εκατοντάδες αγνοούμενοι.

Τουλάχιστον 125 σπίτια έπληξε η κατολίσθηση που σημειώθηκε κοντά στην πρωτεύουσα της Γουατεμάλας και η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 26 ανθρώπους
, ενώ άλλοι έως και 600 κάτοικοι της περιοχής αγνοούνται, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.



Εκατοντάδες μέλη σωστικών συνεργείων συνέχιζαν να σκάβουν και να απομακρύνουν όγκους λάσπης και βράχια σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρουν επιζώντες.
Η σφοδρή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών είχε αποτέλεσμα ένας χείμαρρος λάσπης και βράχων να θάψει δεκάδες σπίτια στην Σάντα Καταρίνα Πινούλα, νότια και δυτικά της πρωτεύουσας.
Σύμφωνα με τον Νταβίντ ντε Λεόν, εκπρόσωπο της εθνικής υπηρεσίας συντονισμού των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (CONRED), από την κατολίσθηση έχουν καταγραφεί επίσης δεκάδες τραυματισμοί.
 Γουατεμάλα - Κατολίσθηση
Ο Νταβίντ ντε Λεόν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αρχές είχαν συστήσει πέρυσι στις δημοτικές αρχές να μεταφερθούν αλλού προληπτικά κάτοικοι περιοχών που θεωρούνταν ευάλωτες, διότι από την περιοχή όπου ζούσαν διέρχεται ένα ρέμα.
Γουατεμάλα - Κατολίσθηση
Γουατεμάλα - Κατολίσθηση
Σύμφωνα με τις αρχές της Γουατεμάλας την περίοδο των βροχών του 2014 είχαν καταμετρηθεί 29 νεκροί, δύο αγνοούμενοι, 25 τραυματίες, είχαν πληγεί συνολικά 655.000 άνθρωποι και είχαν υποστεί ζημιές 9.000 σπίτια.
Γουατεμάλα - Κατολίσθηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις