Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο Παρασκευόπουλος εξηγεί πως οι καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ έγιναν...γραμματείς στα δικαστήρια!

«Η διαδικασία έγινε νόμιμα, το ΑΣΕΠ προσωρινά ενέκρινε τον κατάλογο. Όλα έγιναν νόμιμα. Η απορία έχει ένα κοινωνικό υπόβαθρο.
Η καθαρίστρια, πως είναι δυνατόν να έχει πτυχίο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος μιλώντας για το θέμα που προκάλεσε αρκετές συζητήσεις τα τελευταία 24ωρα, την τοποθέτηση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών σε θέσεις γραμματείας στο υπουργείο Δικαιοσύνης και πρόσθεσε πως η κινητικότητα προέβλεπε τη μετακίνηση υπαλλήλων όταν υπάρχει επάρκεια σε άλλα υπουργεία.


«Δεν μπορώ να σας πω ότι γνωρίζω ότι υπάρχει επάρκεια, αλλά εμπιστεύομαι τις διαδικασίες που αξιολόγησαν τις ανάγκες και τα προσόντα των εργαζομένων. Εμείς χρειαζόμαστε γραμματείες και απευθυνθήκαμε στα υπουργεία», συμπλήρωδσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Ο ρόλος της καθαρίστριας δεν είναι μια ταυτότητα η οποία προσδιορίζει τον άνθρωπο απολύτως. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πτυχία πανεπιστημιακά. Υπήρξαν συμβούλια τα οποία αξιολόγησαν και τον χρόνο παραμονής σε μία υπηρεσία και τα προσόντα τους και έκριναν ότι αυτή η μετακίνηση μπορεί να γίνει», είπε ακόμα ο κ. Παρασκευόπουλος και τόνισε πως όλες οι υπάλληλοι που μετακινήθηκαν είχαν πτυχίο, σημειώνοντας «Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα της κρίσης και της ανεργίας έχει δημιουργήσει έναν αριθμό ανθρώπων στην Ελλάδα που έχουν πολλά προσόντα».
ΣΧΟΛΙΟ Ραχήλ Μακρή: Τίποτα δεν έγινε νόμιμα. Η μετάταξη καθαριστριών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε προσωποπαγείς θέσεις στο δημόσιο ειναι αναξιοκρατική, αντισυνταγματική και προδήλως ρουσφετολογική και προσβλητική. Είπαμε να αποκατασταθεί η αδικία όχι να διορίζετε χωρίς διαγωνισμό άτομα στην δημόσια διοίκηση. Ξεπεράσετε σε ξετσιπωσιά και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις