Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Μέσω βίντεο οι τζιχαντιστές λένε ότι έριξαν το Airbus

Νέο βίντεο στο οποίο πέντε τζιχαντιστές, ένας εκ των οποίων μιλάει ρώσικα, προσεύχονται για τα «αδέλφια στο Σινά» επειδή «έριξαν» το ρωσικό Airbus, ενώ απειλούν με νέες επιθέσεις.
Την ίδια στιγμή, Ρωσία και Αίγυπτος ισχυρίζονται ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δεν έχουν τα μέσα να ρίξουν αεροπλάνο.




Η πρώτη απόπειρα να αναλάβουν την ευθύνη για τη συντριβή του αεροσκάφους, έγινε λίγες ώρες αφού εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του, μέσω ανακοίνωσης. Οι αρχές της Ρωσίας και της Αιγύπτου, ωστόσο, αμέσως απέρριψαν αυτή την εκδοχή, την οποία χαρακτήρισαν «απίθανη». Τη θέση των αξιωματούχων συμμερίστηκαν και οι ΗΠΑ, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να πιστοποιούν ότι έχει γίνει τρομοκρατική επίθεση».

Κι ενώ οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ISIS δεν έριξε το αεροσκάφος.

Αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες επιμένουν ότι τα όπλα των τζιχαντιστών  δεν είναι ικανά να φτάσουν μέχρι τα 9.450 μέτρα (31.000 πόδια) όπου βρισκόταν το αεροπλάνο, την ώρα που διαλύθηκε κι έπεσε.

Την Τρίτη ένας από τους γιατρούς που εξέτασε τα πτώματα του δυστυχήματος είπε ότι «η φύση των τραυμάτων τον οδηγεί να θεωρεί ότι «έγινε μια μεγάλη έκρηξη πριν πέσει το αεροπλάνο στο έδαφος».

Η πιθανότητα να είχε τοποθετηθεί βόμβα στο αεροπλάνο έχει επίσης αναφερθεί από ειδικούς, καθώς αφενός το αεροσκάφος πρώτα διαλύθηκε και μετά συνετρίβη, ενώ τη Δευτέρα οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν ότι ο δορυφόρος τους «έπιασε» έκρηξη θερμότητας στο σημείο και το ύψος που βρισκόταν το Airbus A321.

Η αεροπορική εταιρεία, από την πλευρά της, επιμένει ότι το αεροπλάνο βρισκόταν σε άριστη τεχνική κατάσταση και είχε πρόσφατα περάσει έλεγχο.

Τα πρώτα στοιχεία από τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου έδειξαν ότι λίγο πριν τη συντριβή, στο πιλοτήριο ακούστηκε ένας «αχαρακτήριστος» θόρυβος κι ότι κάτι προκάλεσε πανικό στην καμπίνα, έκπληξη στο πλήρωμα  και χωρίς να προλάβουν να στείλουν σήμα κινδύνου, έπεσαν.

Ολοκληρωμένα συμπεράσματα από τα μαύρα κουτιά θα υπάρχουν σε τέσσερις σχεδόν εβδομάδες, οπότε και θα διαλευκανθούν τα ακριβή αίτια.  

ΒΙΝΤΕΟ (ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις