Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ξουλίδου: να παραιτηθεί ο Καμμένος

Γιατί τον αποκαλεί "προδότη". Τι λέει για το «κυβερνητικό πόστο» που της έταξαν. 

Για πολιτικά παιχνίδια που δεν ταιριάζουν στις ιδέες και την διακήρυξη που υπέγραψαν όσοι συναποτελούν τους Ανεξάρτητους Έλληνες κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο η
πρώην βουλευτής του κόμματος του, Σταυρούλα Ξουλίδου.
Χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις, το στέλεχος των ΑΝΕΛ, επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο, καλώντας τον να παραιτηθεί από την ηγεσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, που «τους έχει μετατρέψει σε μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ», σύμφωνα με την Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία επισημαίνει ότι ο κόσμος έχει εξαπατηθεί από τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, που δεν ήταν υποψήφια του κόμματος, στις τελευταίες εκλογές, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, αποσαφηνίζει και όσα έγιναν με την μη αξιοποίηση της σε κυβερνητική θέση, παρά τα όσα και δημοσίως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο Πάνος Καμμένος.

Τι είπε για τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο

«Για τους ΑΝΕΛ, ήταν ο άνθρωπος που μας ένωσε το 2012 και ήταν ο πρώτος που έβγαινε και έλεγε πατριωτικά, σωστά πράγματα μετά τους «αγανακτισμένους» και τις πλατείες και μας ένωσε, ανεξάρτητα από πολιτικούς χώρους. Υπογράψαμε μια ιδρυτική διακήρυξη και όλοι την ασπαστήκαμε και πιστεύαμε ότι ενωμένοι, οι Έλληνες, μπορούσαμε να αλλάξουμε την πορεία της χώρας, αλλά από τότε έχει γίνει μια στροφή 180 μοιρών.
Προεδρικό Μέγαρο - συμβούλιο πολιτικών αρχηγών - Σταύρος Θεοδωράκης - Βασίλης Λεβέντης - Γιάννης Πλακιωτάκης - Πάνος Καμμένος
Έχει παραχαράξει όλες τις κόκκινες γραμμές που βάζαμε ως ΑΝΕΛ και το 2015 στην πρώτη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγαμε και ξαναλέγαμε στον κόσμο ότι θα είμαστε αναγκαίο καλό, σταθεροποιητικός παράγοντας που θα εγγυηθεί τη σταθερή πορεία της χώρας στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς τίποτα δεν έχει κρατηθεί από τις κόκκινες γραμμές. Ούτε μία από τις αρχές της ιδρυτικής μας διακήρυξης και θεωρώ ότι ο ρόλος (των ΑΝΕΛ) δεν είναι τώρα το «αναγκαίο καλό», αλλά μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και νιώθω και βλέπω στα μάτια του κόσμου που μας στήριξε ότι νιώθουν προδομένοι, ότι τους εξαπάτησε πραγματικά ο Πάνος Καμμένος».

Για την «υπόσχεση» κατάληψης κυβερνητικής θέσης

«Το έχω ακούσει σαν καραμέλα αυτό. Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από τον Πάνο Καμμένο και αυτοβούλως βγήκε και δήλωσε δημόσια μόλις έκλεισαν τα ψηφοδέλτια ότι αν ξαναγίνει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα αξιοποιηθώ στο κυβερνητικό σχήμα.
Δεν το ζήτησα εγώ. Θέλησε να υφαρπάξει την ψήφο των δικών μου ψηφοφόρων, διότι ξέρετε ότι στη Β’ Θεσσαλονίκης η έδρα δεν χάθηκε επειδή ο κόσμος πίστεψε στην υπόσχεση για την Σταυρούλα Ξουλίδου και στήριξε τους ΑΝΕΛ, πιστεύοντας ότι θα έχουν έναν άνθρωπο μέσα στο κυβερνητικό σχήμα που τον εμπιστεύονται. Δεν με πλήγωσε αυτό, διότι έκανα τα χαρτιά μου και ξαναγύρισα στο σχολείο ως καθηγήτρια.
Θα έκανα κριτική σε ένα κίνημα των ΑΝΕΛ, το οποίο στήριξα από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε, διότι βλέπω ότι από το 2012 που ξεκίνησε, σήμερα έχουμε αλλάξει από τα μέσα. Δεν φεύγω από τους ΑΝΕΛ και παραμένω. Θεωρώ ότι η ηγεσία μας, μας πρόδωσε. Νομίζω ότι υπάρχουν δημοκρατικές διαδικασίες. Να τα συζητήσουμε και να βγάλουμε άλλον αρχηγό. Δεν λέω να διαλυθούν οι ΑΝΕΛ, αλλά να παραμείνουν ως κίνημα και κόμμα, με διαφορετική ηγεσία και με αυτά που λέγαμε εξαρχής.
Σταυρούλα Ξουλίδου
Πιθανότατα ο κ. Καμμένος θέλησε να παίξει πολιτικά παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι συμβαδίζουν αυτά με τη θέληση του κόσμου των ΑΝΕΛ. Είναι σε πλήρη αντίθεση και αντίφαση με την ηγεσία και δεν στηρίζουν όλα αυτά που πάνε να περάσουν τώρα, τα ψηφίσματα και μέτρα. Υπάρχει ασυνέπεια λόγων και πράξεων.
Δηλώνω ότι εξαρχής ήμουν αντίθετη στη συμφωνία και είχα πλήρη αντίθεση και πιέστηκα πάρα πολύ και εκβιαστικά μπήκα την τελευταία στιγμή και ψήφισα τον Ιούλιο, για να μην πέσει η κυβέρνηση, διότι ήταν πολύ νωρίς να πέσει μια κυβέρνηση σε έξι μήνες και να έχω την ευθύνη γι’ αυτό. Μας έλεγε (ο κ. Καμμένος) ότι θα φύγει το Grexit και θα αλλάξουν όλα…»

Τι λέει για τα μηνύματα της Ραχήλ Μακρή

«Δεν ξέρω πώς να τη χαρακτηρίσω. Πληγωμένη από τη συμπεριφορά και των δύο κομμάτων που πέρασε; Ψάχνει παντού συνενόχους και υπαίτιους. Δεν έχω ανταλλάξει ούτε μία κουβέντα μαζί της και δεν έχω απαντήσει στις άδικες επιθέσεις που έχει κάνει στο πρόσωπό μου. Η απόφαση να διαγραφεί τότε δεν ήταν δική μου, αλλά του συνόλου της Κ.Ο. και δεν είχα τέτοια επιρροή στον κ. Καμμένο για να διαγράψω ένα πρωτοκλασάτο στέλεχος. Είχε ξεφύγει η συμπεριφορά της από τη γραμμή των ΑΝΕΛ. Δεν ήταν δική μου προτροπή η διαγραφή της…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις