Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ετοιμαστείτε για ευρωδιάσπαση – Μαλλί με μαλλί Ρέντσι και Μέρκελ – Βέτο απο την Ιταλία στη χρηματοδότηση με 3 δις στην Τουρκία

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός


Όταν πριν από δύο εβδομάδες έγραφα και το σενάριο της Ευρωδιάσπασης, μέσω του διαχωρισμού  της Ευρώπης σε Βόρεια,
με επικεφαλής την Γερμανία και Νότια, με Επικεφαλής την Ιταλία, ειλικρινά δεν φανταζόμουν τότε ότι αυτό το σενάριο θα υπήρχε περίπτωση να πραγματοποιηθεί τόσο σύντομα.

Σήμερα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας κυριολεκτικά πιάστηκε μαλλί με μαλλί με την καγκελάριο Μέρκελ, αμφισβητώντας ότι η Τουρκία πραγματοποιεί όσα υποσχέθηκε προκειμένου να λάβει την οικονομική βοήθεια των 3 δις από την Ε.Ε.

Η καγκελάριος μα αυστηρό τόνο απεύθυνε σαφή προειδοποίηση στον Ρέντσι, λέγοντας τους ότι πρέπει να υπογράψει για να πάρει τα χρήματα η Τουρκία γιατί σε αντίθετη περίπτωση η Γερμανία θα επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα σε βάρος των μεταναστών που προέρχονται απο την Ιταλία.

Ο Ρέντσι όμως αποδείχθηκε πραγματικός πατριώτης και όχι μόνο δεν υποχώρησε στις πιέσεις της Καγκελαρίου, αλλά ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ αναχωρήσει ΑΣΚΗΣΕ ΒΕΤΟ στην χρηματοδότηση της Τουρκία…

Με έντονα νεύρα άκουσε ο γερμανός αντιπρόσωπος την άσκηση του ΒΕΤΟ…

Αποτέλεσμα… Η Γερμανία αυξάνει τα μέτρα ασφαλείας – κυρίως προς τους μετανάστες που προέρχονται απο Ιταλία και Ελλάδα – και ετοιμάζεται για την αντεπίθεση της.

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι η Τουρκία έμεινε κυριολεκτικά με το πουλί στο χέρι.

Φυσικά η Ελλάδα όπως πάντα ωσει παρούσα…

Η Ευρωδιάσπαση πλέον δεν είναι το συνωμοσιολογικό σενάριο ενός τρελού…


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις