Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Γαλλία: Εισβολή της αστυνομίας στη «ζούγκλα» του Καλαί - Γκρεμίζουν καταυλισμό προσφύγων (Photos/Videos)

Εισβολή στη «ζούγκλα» του Καλαί πραγματοποίησε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ξεκινώντας τη διάλυση του προσφυγικού καταυλισμού που έχει γίνει η μεγαλύτερη παραγκούπολη της Γαλλίας.

Πρόσφυγες από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Σουδάν, διαμένουν εκεί με την ελπίδα να φθάσουν στη Βρετανία, επωφελούμενοι κυρίως από την κυκλοφορία των φορτηγών μεταξύ των δύο χωρών.

Εργάτες μιας ιδιωτικής επιχείρησης, που μισθώθηκε από το κράτος, έφθασαν με δύο μπουλντόζες και διέλυσαν μια εικοσαριά αυτοσχέδια καταλύματα σε μια ζώνη 100 τετραγωνικών μέτρων, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι εργάτες διέλυαν με τα χέρια τις σκηνές και τις άδειες παράγκες και μετά πετούσαν διάφορα αντικείμενα σε μεγάλους κάδους: σανίδες, χαρτόνια, ξύλα.
Κάποιο πρόσφυγες προσπάθησαν να περισώσουν ότι μπορούσαν: Στρώματα ή φιάλες αερίου. Άλλοι παρατηρούσαν από απόσταση την επιχείρηση, η οποία ελάμβανε χώρα σ' έναν τομέα του καταυλισμού που είχαν "χτενίσει" δυνάμεις ασφαλείας για την καταστολή ταραχών. Μια βρετανίδα ακτιβίστρια του κινήματος "No border", που μάχεται για την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων προς τις χώρες προορισμού τους, προσήχθη στη διάρκεια αυτής της επιχείρησης.
Η γαλλική κυβέρνηση έχει πάρει δικαστική έγκριση για την εκκένωση της νότιας ζώνης του καταυλισμού, μια απόφαση την οποία αμφισβήτησαν οι πρόσφυγες και μεταναστευτικές οργανώσεις. Οι αρχές είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν σκοπεύουν να καταφύγουν στη βία.
Στη συγκεκριμένη περιοχή της «ζούγκλας» ζουν ανάμεσα στους 800 και 1.000 πρόσφυγες, σύμφωνα με τις αρχές, 3.450 σύμφωνα με τις μεταναστευτικές οργανώσεις. Οι πρόσφυγες και μετανάστες πρέπει να μεταφερθούν σε κέντρα υποδοχής στο ίδιο το Καλαί ή αλλού στη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις