Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Για δεύτερη ημέρα θα “πνιγεί” στη σκόνη η Ελλάδα

Αφρική θα θυμίζει και την Πέμπτη η χώρα, λόγω σκόνης. Ποιες περιοχές θα έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και ποια τα μέτρα προστασίας που συστήνονται.

Περιορισμένη ορατότητα αλλά και αποπνικτική ατμόσφαιρα αναμένεται και την Πέμπτη σε πολλές περιοχές της χώρας, λόγω της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική, που ευνοείται από τις καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, στα ανατολικά το πρόβλημα θα είναι εντονότερο, ενώ από την Παρασκευή το φαινόμενο θα αρχίσει να εξασθενεί. Παράλληλα, αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι, ενώ στα ορεινά θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις.
Η Διεύθυνση Υγείας εφιστά την προσοχή στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς η μεταφορά σκόνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Ενήλικες και παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα και καρδιοπαθείς θα πρέπει να περιορίσουν την σωματική άσκηση και τις άσκοπες εξόδους.
Παράλληλα, συνιστάται περιορισμός στην άσκοπη χρήση των ΙΧ, επειδή το φαινόμενο επιτείνεται και λειτουργεί αθροιστικά με την ύπαρξη καυσαερίων.
Αφρικανική σκόνη - Ακρόπολη - ουρανός
Αφρικανική σκόνη - Ακρόπολη - ουρανός
Πυκνή σκόνη σκέπασε το Μεσολόγγι:
Αφρικανική σκόνη - Μεσολόγγι - ουρανός
Αφρικανική σκόνη - Μεσολόγγι - ουρανός
Αφρικανική σκόνη - Μεσολόγγι - ουρανός
Αφρικανική σκόνη - Μεσολόγγι - ουρανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις