Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου να διαμαρτυρηθούν για την ενσωμάτωση τους με το ΝΑΤΟ

Στην  δράση στο Βελιγράδι συμμετείχαν πάνω από 10.000 άνθρωποι.  Διαμαρτυρήθηκαν εναντίον της ένταξης της Σερβίας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε στο  RIA Novosti, ένας από τους διοργανωτές,  ο ηγέτης του κινήματος «πόρτα» Μπόσκο Ομπράντοβιτς.




Στις 19 Φεβρουαρίου ο  Πρόεδρος Τόμισλαβ Nikolić υπέγραψε μια συμφωνία με το ΝΑΤΟ, με την οποία η  στρατιωτική Συμμαχία λαμβάνει την  ειδική διπλωματική ασυλία και την ελεύθερη  κυκλοφορίας στην  Σερβία,  καθώς και την πρόσβαση στις  Σερβικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η συμφωνία προκάλεσε ένα κύμα διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.


Η Σερβία είναι μια χώρα παρατηρητής στο CSTO (Οργάνωση Συνθήκης συλλογικής Ασφάλειας)  από τον Απρίλιο του 2013. Επιπλέον, με κοινοβουλευτική απόφαση του 2007,  ισχύει η ουδετερότητα της Σερβίας σε σχέση με τις στρατιωτικές συμμαχίες.

http://pl.sputniknews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις