Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

To Συμβούλιο Ασφαλείας μπλόκαρε ρωσικό σχέδιο για αναδόμηση της Παλμύρας

Η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών Maria Zakharova, σχολίασε την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που μπλοκάρει το ρωσικό σχέδιο απόφασης για την Παλμύρα ενώ έχει ανθρωπιστικό χαρακτήρα και θα συμβάλλει στην αναδόμηση της πόλης.


«Αυτό δείχνει ότι η Δύση δεν ενδιαφέρεται στην πραγματικότητα ούτε για τη διαδικασία απελευθέρωσης της Συρίας από τους τρομοκράτες ούτε για να βοηθήσει στην ειρηνευτική διαδικασία και πολύ περισσότερο δεν διακατέχεται από πολιτισμικές αξίες που ωστόσο αυτοί διακηρύσουν σε υψηλούς τόνους. Γεωπολιτικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από όλα αυτά», δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Τις προηγούμενες ημέρες το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπλόκαρε σχέδιο απόφασης για την Παλμύρα που προετοίμασε η Ρωσία και είχε στόχο την αναδόμηση της αρχαίας πόλης που καταστράφηκε από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους.

Η Mόσχα δεν απογοητεύθηκε από την θέση αυτή της Δύσης  αλλά περισσότερο «προβληματίζεται από την αυθεντικότητα των προθέσεων που έχουν απέναντι στη διευθέτηση της διαμάχης στη Συρία».

Το ρωσικό ΥΠΕΞ υπενθύμισε τη «σιωπή» των δυτικών μετά την ανάκτηση της αρχαίας πόλης από το συριακό στρατό με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας. «Εκτιμήσαμε ότι η καθυστέρηση αντίδρασης στην απελευθέρωση της Παλμύρας είναι συγκυριακή. Αλλά τώρα είναι προφανές ότι αποτελούσε μέρος μιας πιο συστηματικής προσέγγισης», υπογράμμισε η Zakharova.


Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις