Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Άναψε το Άγιο Φως στο Πανάγιο Τάφο και έγινε δεκτό με αλαλαγμούς χαράς! (video)

‘Άναψε το Άγιο Φως και έγινε δεκτό απο τους Πιστούς με αλαλαγμούς χαράς στον Χριστιανικό Κόσμο …Γονάτισαν οι Αντίχριστοι με φόβο και δέος μπροστά στο Θαύμα του Θεανθρώπου !

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η τελετή αφής του Αγίου Φωτός από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι έφτασαν στον Ιερό Ναό της Αναστάσεων οι αντιπροσωπείες των Αρμενίων και των Συρορθόδοξων, ενώ σε λίγη ώρα θα φτάσει εκεί ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος με τη συνοδεία του.
Όπως ορίζει το τυπικό που τηρείται εδώ και αιώνες η πύλη του Παναγίου Τάφου σφραγίστηκε μετά από έλεγχο των δογμάτων ώστε να μην υπάρχει κάποια εστία φωτιάς. Πριν από λίγα λεπτά έφτασε στον ναό ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και μετά από την λιτανεία γύρω από το ιερό κουβούκλιο θα του αφαιρεθούν τα περισσότερα από άμφια του και θα ελεγχθεί από τους Αρμένιους για το εάν μεταφέρει επάνω του οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα.
Μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως βρίσκονται εκατοντάδες πιστοί από διάφορα κράτη του κόσμου, ενώ ιδιαίτερο χρώμα στην τελετή δίνουν οι Άραβες ορθόδοξοι. Η ισραηλινή αστυνομία πάντως έχει λάβει δρακόντεια μέτρα μέσα και έξω από το οικοδομικό σύμπλεγμα του ναού.
Στην Αθήνα το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί σε όλες τις μητροπόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις