Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Τελειώνουν την Ελλάδα! Στέλνουν στο "θάνατο" 118.000 Έλληνες...

Αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα θα έλθουν από την 1η Ιουλίου 118.000 άποροι και ανασφάλιστοι πολίτες όλης της χώρας, καθώς σήμερα λήγει η τελευταία ημέρα της παράτασης για τη
λειτουργία των δομών, οι οποίες στήθηκαν με γνώμονα την αντιμετώπιση της φτώχειας. 

Οι δομές αυτές εντάχθηκαν στους κόλπους των δήμων, η πολιτεία όμως αδυνατεί να βρει τα απαιτούμενα κεφάλαια για τη συντήρησή τους. Έτσι λοιπόν καταργούνται τα κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια, φαρμακεία, οι κοινωνικοί λαχανόκηποι, τα κέντρα υποδοχής και τα υπνωτήρια αστέγων.

Στο σύνολο τους 118.000 άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τις δομές αυτές. Παρ' όλα αυτά επηρεάζονται και 850 εργαζόμενοι, οι οποίοι στελεχώνουν τις δομές. εκείνοι ποντάρουν πως θα δοθεί παράταση στα προγράμματα αυτά, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποκλείει κάθε πιθανότητα σωτηρίας.

Η απόφαση για διακοπή των προγραμμάτων έχει πυροδοτήσει σφοδρές αντιδράσεις από τους δήμους, οι οποίοι απαιτούν τη συνέχιση της λειτουργίας των 4.460 κοινωνικών δομών που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι αναγκαία η συνέχιση της λειτουργίας των δομών αυτών. Η χρηματοδότησή τους μπορεί να εξασφαλιστεί» τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών. Αναφερόμενος στα κέντρα κοινότητας, μία νέα δομή που εντάσσεται στο νέο σχεδιασμό, υπογράμμισε πως η τοπική αυτοδιοίκηση είναι θετική σε οποιαδήποτε πρόσθετη δράση ή δομή στο πλαίσιο του δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις