Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βάζει λουκέτο η Πυρσός Security με 800 εργαζόμενους

Τα δυσβάσταχτα χρέη της μεγαλύτερης εταιρείας χρηματαποστολών στην Ελλάδα «Πυρσός ΑΕ» ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο έβαλε λουκέτο με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς εργασία πάνω από 700-800 εργαζόμενοι οι οποίοι ήταν ήδη απλήρωτοι για μήνες.

Την πληροφορία ότι η Πυρσός ΑΕ κλείνει, έδωσαν αρχικά τραπεζοϋπάλληλοι σε εργαζόμενους της εταιρείας που εκτελούσαν δρομολόγια χρηματαποστολών, ενώ τις εξελίξεις επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών – Φυλάκων Νίκος Παπακωνσταντίνου. Ο ίδιος επισήμανε μιλώντας στο Liberal.gr ότι ήταν σε γνώση της Ομοσπονδίας αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε η εταιρεία εδώ και πάνω από 1,5 χρόνο καθώς υπήρχαν αλλεπάλληλες καταγγελίες εργαζομένων για καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων 5-8 μηνών.
Σημειώνεται πως η εταιρεία που υπήρξε κερδοφόρος μέχρι και σήμερα είχε στο δυναμικό της υπάλληλους που στην πλειονότητά τους αμείβονταν με συμβάσεις αορίστου χρόνου και αποδοχές 586 ευρώ. Στην Ελλάδα, σε αυτό τον κλάδο δραστηριοποιούνταν τρεις μεγάλες εταιρείες μαζί με την Brinks και την G4cash.
Οι ισολογισμοί της εταιρείας τα τελευταία χρόνια έδειχναν σημαντική υποχώρηση με παράλληλη αύξηση των χρεών της. Ενδεικτικά αναφέρεται πως τα κέρδη έκαναν βουτιά στις 70 χιλιάδες ευρώ από τις 500 χιλιάδες προηγούμενων ετών, ενώ τα κέρδη άγγιξαν τα 12,3 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον ισολογισμό χρήσης του 2014.

«Είναι το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου. Το ξέραμε καιρό και το περιμέναμε ότι θα συμβεί» σχολιάζει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, επισημαίνοντας ότι ανάλογα δύσκολες καταστάσεις αντιμετωπίζει όλος ο κλάδος των εταιρειών securities και χρηματαποστολών παρότι μετά τα capital controls, τη μεγάλη εκροή καταθέσεων και τις συζητήσεις για το Grexit «οι δουλειές είχαν ανοίξει», με αποτέλεσμα να υπάρχουν στην αγορά πάνω από 1000 εταιρείες και 10.000 εργαζόμενοι – απασχολούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις