Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ρωσικό "χαστούκι" στις ΗΠΑ...

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών παραχώρησε πριν από λίγες μέρες μία αποκαλυπτική συνέντευξη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε υποστήριξε πως οι ΗΠΑ
ζήτησαν από τη Ρωσία να μην πλήξει τις θέσεις του μετώπου της Αλ Νούσρα. Οι ΗΠΑ απαίτησαν από τη Ρωσία "να μην κάνουν τίποτα πίσω από την πλάτη της Μόσχας".

Ο Λαβρόφ λοιπόν τόνισε πως οι ΗΠΑ φοβούνταν ότι στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της Αλ Νούσρα θα βρίσκονταν και μέλη της συριακής αντιπολίτευσης. Επιπλέον υπογράμμισε πως όσοι ήθελα να αποχωρήσουν από την περιοχή θα μπορούσαν να το κάνουν από τον προηγούμενο Φεβρουάριο.

"Πιστεύουμε ότι υπήρχε αρκετός χρόνος για την “κανονική” αντιπολίτευση να αποχωρήσει από τα εδάφη της Αλ Νούσρα από τον Φεβρουάριο. Εκείνοι που δεν πήραν αποστάσεις από τους τρομοκράτες μπορούν να επιρρίψουν ευθύνες μόνο στον εαυτό τους".

Παράλληλα υπογράμμισε πως η Ρωσία θα ενισχύσει τις συριακές δυνάμεις ακόμη περισσότερο με τις αεροπορικές επιδρομές, καθ' όλη τη διάρκεια των μαχών γύρω από Χαλέπι. Στόχος είναι να αποτραπεί ανακατάληψη της ευρύτερης περιοχής από τους ισλαμιστές.

"Θα αποφασίσουμε πώς οι αεροπορικές δυνάμεις μας θα δράσουν, σύμφωνα με την κατάσταση. Αυτό δε θα αποτελέσει έκπληξη για τους Αμερικανούς".

"Αναμένουμε από τους εταίρους μας να συνεργαστούν με εμάς με τιμιότητα και να μην προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν τις συνήθεις επαφές για να πάνε μυστικά στο Plan B, C ή D πίσω από την πλάτη μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις