Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

SWP: «ρωσικά στρατεύματα θα εισέλθουν στο Καζακστάν».

Οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα μεταξύ Μόσχας και Αστάνα.
Το Berliner Stiftung Wissenschaft und Politik (SWP, το οποίο συμβουλεύει το
κοινοβούλιο, την κυβέρνηση της Γερμανίας, καθώς και – την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τον ΟΗΕ) για την προσομοίωση της κατάστασης που μπορεί να προκύψει στο Καζακστάν, μετά την ξαφνική αποχώρηση από την πολιτική σκηνή, του Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ.
Ο υποθετικός θάνατος του σημερινού ηγέτη του Καζακστάν το 2021, σε ηλικία 81 ετών,σύμφωνα με την Deutsche Welle,θα επωφελούσε το Κρεμλίνο για να αδράξει την βόρεια περιοχή της χώρας.  
Ο συγγραφέας του υποθετικού σεναρίου της ρωσικής εισβολής είναι ειδικός σε θέματα για την Κεντρική Ασία.  
Ο ξαφνικός θάνατος του Προέδρου του Καζακστάν θα προκαλούσε μια διάσπαση της ελίτ  στο Καζακστάν που δεν θα της επιτρέψει να συντονίσει ένα ενιαίο διάδοχο.
Σύμφωνα με το σενάριο, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, εν τω μεταξύ,θα ξεδιπλώσουν την εκστρατεία προπαγάνδας εναντίον του νικητή των εκλογών.Θα σπείρουν το φόβο στους ρωσόφωνους κατοίκους του Βόρειου Καζακστάν,το οποίο θα ενσωματώσουν στη Ρωσία με ομάδες αυτοάμυνας.
Ταυτόχρονα, οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις θα πέσουν στα αεροδρόμια που θα τα καταλάβουν ενώ τα σύνορα Καζακστάν -Ρωσίας θα καταληφθούν μετά από μάχες. Στο πλαίσιο της ρωσικής εισβολής στο Καζακστάν, δήλωσε ο Schick, θα ξεκινήσουν μαζικές διαμαρτυρίες στο Τατζικιστάν.
Το SWP σενάριο – ένα καθαρά προπαγανδιστική κίνηση που αποσκοπεί να επηρεάσει την κοινή γνώμη στη Γερμανία και στον κόσμο, – λέει ο κορυφαίος ειδικός του Κέντρου Στρατιωτικής -Πολιτικών Σπουδών της Μόσχας στο Κρατικό Ινστιτούτο, Μιχαήλ Αλεξάντροφ.
– Τα σενάρια είναι μέρος ενός υβριδικού πόλεμου της Δύσης κατά της Ρωσίας, και συχνά φαίνονται φανταστικά. Αλλά  στην περίπτωση του Sebastian Schick, δεν είναι αρκετά εκκεντρικός, η πρόβλεψη αυτή βασίζεται σε μια συγκεκριμένη λογική. Την ίδια στιγμή, ο συγγραφέας δεν διστάζει να χειραγωγεί τα γεγονότα.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ SV PRESSA : corfiatiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις