Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Η ΕΕ έπρεπε να έχει στείλει κορυφαία στελέχη της στην Άγκυρα μετά το πραξικόπημα

Ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τουρκου προέδρου ΡΕτζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι τα ευρωπαϊκά κράτη δεν έστειλαν υψηλόβαθμους αξιωματούχους
να επισκεφθούν την Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.
Ο Καλίν κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων πως καλωσόρισε την απόφαση της Ρωσίας να επαναλάβει τις πτήσεις τσάρτερ, αφού η Άγκυρα πήρε πρωτοβουλία για τη βελτίωση των τεταμένων σχέσεών της με τη Μόσχα στα τέλη Ιουνίου.
Ο Καλίν δήλωσε ακόμη πως οι μαχητές των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βόρεια Συρία θα παραμείνουν στόχοι των τουρκικών δυνάμεων όσο δεν αποσύρονται δυτικά του Ευφράτη. Στόχος της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία είναι να εκδιώξει τους μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από μια περιοχή 90 χλμ. κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, υποστήριξε πάντως.
Η Τουρκία δεν έχει συμφωνήσει καμιά εκεχειρία με τους Κούρδους πολιτοφύλακες στη Συρία, δήλωσε επίσης ο Καλίν, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος Ερντογάν ανησυχεί για την αύξηση των επιθέσεων κοντά στο Χαλέπι της Συρίας και έχει αναλάβει διπλωματικές προσπάθειες για να επιτύχει εκεί μια κατάπαυση του πυρός.
Ο Καλίν είπε ακόμη στη συνέντευξη Τύπου πως ο Ερντογάν αναμένεται να διεξαγάγει συνομιλίες με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντηση της Ομάδας των Είκοσι (G20) τον Σεπτέμβριο σχετικά με το τουρκικό αίτημα έκδοσης του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και για τον οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως βρίσκεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις