Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η “τρόϊκα εσωτερικού” είναι εδώ και απειλεί για το μισθολόγιο των στρατιωτικών

Η ύπαρξη της έγινε γνωστή στις αρχές της ελληνικής περιπέτειας με τους δανειστές. Μπορεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος να αρνιόταν οποιαδήποτε επαφή με την τρόϊκα, αλλά
είχε γίνει γνωστό ότι και το τελευταίο τιμολόγιο που αφορούσε στο ΥΠΕΘΑ και στις ΕΔ περνούσε από το γραφείο ιταλού επιτρόπου, κάπου στο Κολωνάκι. Λίγο αργότερα κι ο Πάνος Μπεγλίτης ως ΥΕΘΑ είχε διαψεύσει την ύπαρξή του.
Ο Ιταλός και οι συνεργάτες του πάντως είχαν επαφές με Αρχηγούς Γενικών Επιτελείων στους οποίους ενέκριναν τους προϋπολογισμούς. Η πληροφόρηση που είχαν οι τροϊκανοί ήταν τόσο έγκυρη που οι Αρχηγοί δεν άργησαν να καταλάβουν ότι είχαν “εσωτερική πληροφόρηση”! Έτσι προέκυψε ο όρος “τρόϊκα εσωτερικού”!
Πρόκειται για “τεχνοκράτες” πιστούς μόνος στους αριθμούς και τα διαγράμματα, άσχετους από ιστορία ακόμη και στα βασικά. Έχουν πειστεί ή κάνουν ότι έχουν πειστεί πως η μοναδική ελπίδα σωτηρίας της χώρας είναι όσα λένε οι δανειστές. Έχουν προσχωρήσει με φανατισμό στην άποψη πως όλα γίνονται στραβά εδώ στην Αθήνα και όλα τέλεια στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες. Γι΄ αυτό και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να πληροφορήσουν τους ξενους εκπροσώπους των δανειστών ακόμη και για την παραμικρή “πατέντα” που κατά καιρούς “έστηναν” οι στρατιωτικές ηγεσίες για να εξοικονομήσουν μερικές χιλιάδες ευρώ για τις ανάγκες των ΕΔ.
Αδυνατούν να καταλάβουν γιατί είναι τόσο κακό να κόψουν κι άλλα χρήματα από τους στρατιωτικούς, τους οποίους θεωρούν περίπου “αναγκαίο κακό” για κάθε κράτος. Δεν πιστεύουν ότι κινδυνεύουμε από οτιδήποτε, εκτός από την χρεοκοπία. Πιστεύουν ότι ο κίνδυνος εκ ανατολών είναι απλά ένα παραμύθι των στρατιωτικών για να αγοράζουμε εξοπλισμούς και τίποτα παραπάνω.
Η “τρόϊκα εσωτερικού” δεν έχει πολιτικά πιστεύω και κομματικές προτιμήσεις. Λειτούργησε άψογα υπέρ των δανειστών και των απαιτήσεών τους επί Γιώργου Παπανδρέου, έκανε “πάρτι” επί Σαμαρά-Βενιζέλου και συνεχίζει απτόητη και επί Τσίπρα-Καμμένου.
Αυτούς έχει επί της ουσίας απέναντι του ο Καμμένος και γι΄ αυτό παρά την έκφραση απόλυτης εμπιστοσύνης προς τον Τσίπρα, είναι εξαιρετικά ανήσυχος για το τι πρόκειται να συμβεί με το νέο ειδικό μισθολόγιο.
Τις επόμενες μέρες τα σπουδαία…
militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις