Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στην πόλη Norilsk της Σιβηρίας όταν είδαν τα νερά του ποταμού της περιοχής τους Daldykan να κυλούν κόκκινα σαν το αίμα.
Εμβρόντητοι έμειναν οι κάτοικοι πόλης στην Σιβηρία βλέποντας τον ποταμό που κυλάει στην περιοχή τους να γίνεται κόκκινος! Αυτή την ασυνήθιστη εμφάνιση των νερών την προκάλεσαν βιοχημικά απόβλητα από το εργοστάσιο Norilsk Nickel, όπως καταγγέλλει ο σύλλογος «Ένωση για τη μειονότητα των Λαών της Ταϊμίρ», δημοσιεύοντας παράλληλα φωτογραφίες από το συμβάν, σύμφωνα με το The Moscow Times.
Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι οι χημικές ουσίες που έπεσαν στον ποταμό Pyasina, απειλούν όλο το οικοσύστημα της περιοχής, αφού τα νερά του ποταμού χύνονται στην θάλασσα. Ο σύλλογος θα κάνει έγγραφη καταγγελία στις περιβαλλοντικές αρχές, όπως ανέφεραν.
«Η Αρκτική φύση είναι πολύ λεπτή, αλλά για τις βιομηχανικές επιχειρήσεις αυτό είναι συχνά εμπόδιο στην απληστία που έχουν για μεγαλύτερο κέρδος,» έγραψαν επίσης.
Από την μεριά της η διοίκηση της εταιρείας αρνείται ότι είναι αυτοί οι υπαίτιοι για την καταστροφή , σύμφωνα με δήλωση τους που εκδόθηκε από το ρωσικό υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος.
Η μεταλλευτική εταιρεία Norilsk Nickel είχε καθαρό κέρδος $ 1,3 δισεκατομμύρια το πρώτο εξάμηνο του 2016, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας.
crashonline.gr
crashonline.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου