Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Τα δύο ανοιχτά μέτωπα Καμμένου με το Μαξίμου και τα σενάρια

Σε αντίθεση με την υπόθεση Μουζάλα ,όπου ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος είχε ανεβάσει αμέσως τους τόνους αξιώνοντας την
απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση επειδή είπε τα Σκόπια “Μακεδονία”,τώρα τηρεί άλλη τακτική,έχοντας μάλιστα ανοιχτά δύο μέτωπα:το ένα έχει να κάνει με τις τηλεοπτικές άδειες και τις επόμενες ώρες ενδέχεται να “κλείσει” από μόνο του,αφήνοντας όμως κι αυτό τα τραύματά του.Το δεύτερο και πιο σοβαρό έχει να κάνει με το ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών.
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος έχει εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του με τη συμμετοχή του επιχειρηματία Χ.Καλογρίτσα στη διαδικασία για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών.Παρά το γεγονός ότι είναι κουμπάροι,οι σχέσεις τους δεν είναι καλές εδώ και πολύ καιρό.Από τα παράδοξα που ζούμε και αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι στο πλευρό του ΥΕΘΑ βρίσκονται τα ΜΜΕ που τον είχαν επί μονίμου βάσεως στο στόχαστρο!!! Να ήταν το μόνο παράδοξο θα πείτε…
Ο Καμμένος διαπίστωσε πολλές φορές ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε από την κυβερνητικό του εταίρο,διαφορετική αντιμετώπιση απ΄ότι ο ίδιος θα επιθυμούσε.Και να ‘θελε να το αφήσει να περάσει απαρατήρητο δεν μπορούσε μετά από την αποδοχή της εγυητικής επιστολής με καθυστέρηση από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.Καθυστέρηση που θα μπορούσε να αποτελέσει την τέλεια δικαιολογία για τον αποκλεισμό του…
Αυτή η διαφορετική προσέγγιση στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών ίσως και να μην εξελιχθεί σε πρόβλημα,αν τελικά ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας δεν πάρει τηλεοπτική άδεια.
Το δεύτερο μέτωπο όμως δεν μπορεί να κλείσει έτσι απλά. Το ζήτημα του ειδικού μισθολογίου είναι πολύ σοβαρό και δεν μπορεί να  ξεπεραστεί με κανένα άλλο τρόπο,παρά μόνο μ΄ έναν:να μην πειραχθεί ούτε ευρώ από τις αποδοχές των στρατιωτικών.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι το θέμα δεν κλείνει.Θα μπορούσε να είχε υπάρξει μια δήλωση ή μια ανεπίσημη διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου η οποία θα έκλεινε το ζήτημα και θα επιβεβαίωνε την εμπιστοσύνη που ο Καμμένος πολλές φορές έχει πει πως δείχνει στον Τσίπρα.Αντιθέτως μέχρι και τις 26 Αυγούστου,όπως αποκάλυψε το Militaire.gr χθες ο Καμμένος έστελνε έγγραφα προς το υπουργείο Οικονομικών με τα οποία επεσήμαινε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί καμία περικοπή ,ούτε το τέχνασμα της “προσωπικής διαφοράς”,μέσω του οποίου το υπουργείο Οικονομικών προσπάθησε να “καλύψει” τις περικοπές.
Ο ΥΕΘΑ λένε οι πληροφορίες είναι προβληματισμένος αλλά αυτή τη φορά είναι και πιο ήρεμος σε σχέση με τις προηγούμενες περιπτώσεις στις οποίες είχε θέμα με την γραμμή Μαξίμου. Το μόνο που υπάρχει ως διαρροή είναι το παραπολιτικό που έγραψε ο ΒΗΜΑτοδότης,σύμφωνα με το οποίο ο Καμμένος είπε σε σύσκεψη στο Μαξίμου,ότι αν υπάρξουν δυσμενείς ρυθμίσεις για το ειδικό μισθολόγιο θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση.
Παρά το γεγονός ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή η διαρροή έγινε αντκείμενο σκληρής κριτικής,θα επισημάνουμε για μία ακόμη φορά ότι στην περίπτωση του ειδικού μισθολογίου περιθώρια ελιγμών δεν υπάρχουν από την πλευρά του ΥΕΘΑ.
Σενάρια έχουν αρχίσει να γράφονται ήδη από διάφορους σε διάφορα ΜΜΕ.Σενάρια που έχουν να κάνουν με το ποιος πολιτικός σχηματισμός ή ποιοι βουλευτές θα μπορούσαν να στηρίξουν τη κυβέρνηση σε περίπτωση αποχώρησης Καμμένου.Θα επισημάνουμε εδώ ότι πολλοί στο Μαξίμου μπορεί να βλέπουν θετικά αυτή τη περίπτωση αλλά όχι ο Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις