Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

«Σε παραλήρημα ο Γεωργιάδης»

Το αντικομμουνιστικό μένος του αντιπροέδρου της Ν.Δ. βαρύνει την ηγεσία της, τονίζει ο Περισσός
Για «αντικομμουνιστικό παραλήρημα» κατηγορεί το ΚΚΕ τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή όσα υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. στη Χίο, ενώ ο Περισσός δηλώνει ότι οι αναφορές του «γαλάζιου» στελέχους βαρύνουν την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 
 
«Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης όχι μόνο καταφεύγει σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα προηγούμενων δεκαετιών», τόνισε το ΚΚΕ, «αλλά φτάνει και στο σημείο να διαφημίζει – στο όνομα μάλιστα της δημοκρατίας – τις αυταρχικές φασιστικές πρακτικές χωρών με τις ευλογίες της Ε.Ε., οι οποίες απαγορεύουν Κομμουνιστικά Κόμματα και διώκουν την κομμουνιστική ιδεολογία». 

 
Και καταλήγει στο σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ δηλώνοντας πως «είναι προφανές ότι το παραλήρημα αυτό βαρύνει την ηγεσία της Ν.Δ., καθώς έχει – μεταξύ άλλων – και στόχο να προσδώσει στον ΣΥΡΙΖΑ κομμουνιστικά χαρακτηριστικά, τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι δεν έχει, ασκώντας του μια βολική κριτική για να συντηρείται το διπολικό - δικομματικό παιχνίδι».
 
«Το δίλημμα»
Για το ζήτημα του τηλεοπτικού τοπίου και των εργασιακών σχέσεων το ΚΚΕ σε σχόλιό του τονίζει ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε ανασφάλεια και η ενημέρωση στα χέρια επιχειρηματιών. 
«Το δίλημμα “συνταγματικός ή αντισυνταγματικός νόμος”, που κυριαρχεί στην αντιπαράθεση γύρω από το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αντικειμενικά κρύβει την ουσία του προβλήματος», αναφέρει ο Περισσός.
 
Σύμφωνα με την εκτίμηση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, «είτε με το σημερινό είτε με το προηγούμενο καθεστώς, οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας, η ενημέρωση θα εξακολουθήσει να γίνεται με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου, αφού τα κανάλια θα εξακολουθήσουν να ανήκουν σε ορισμένους μεγάλους επιχειρηματίες. Και στο ζήτημα αυτό συναντιούνται όλοι, ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ. και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις». 
 
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα αν ρυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις με τον νόμο της κυβέρνησης για τα Μέσα Ενημέρωσης, σημείωσε πως «δεν εξασφαλίζονται, γιατί γενικότερα το εργασιακό τοπίο πάει απ’ το κακό στο χειρότερο και αυτά που συζητούν τώρα είναι πάλι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, στα μισθολογικά, τα ασφαλιστικά και σε μια σειρά άλλα ζητήματα».
Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «αλλά και το ίδιο το ζήτημα, έτσι όπως τέθηκε με τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες απ’ τον συγκεκριμένο νόμο, δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους, δημιουργεί πρόβλημα στο τι θα γίνουν και πού θα βρουν δουλειά όλοι αυτοί οι άνθρωποι αν κλείσουν τα Μέσα στα οποία δουλεύουν».
 
«Άνοιξε περισσότερα προβλήματα, δημιούργησε μια αδιέξοδη, κατά τη γνώμη μας, κατάσταση, η οποία δεν θα λυθεί άμεσα. Γι’ αυτό άλλωστε εμείς από την πρώτη στιγμή, όχι γενικά είχαμε προειδοποιήσει, αυτό δεν λέει τίποτε, αλλά είχαμε καταψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις