Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Ο Πόντιος Πιλάτος τα εξώδικα και η πρώτη νόμιμη γενική συνέλευση στρατιωτικών!

 soldiers_shadows
Με μία απόφαση Πόντιου Πιλάτου,η δικαιοσύνη έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα μελών συλλόγου που υποστηρίζει ότι εκπροσωπεί αεροπόρους  μόλις χθες το μεσημέρι,λίγες ώρες πριν από
την γενική συνέλευση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής!!! Κάπως έτσι ,με εξώδικα και ασφαλιστικά μέτρα 24 στρατιωτικοί ,όλοι της ΠΑ εγγράφησαν ως μέλη στην ΕΣΠΕΑ και παρακολουθούν την γενική συνέλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Περιστέρι.
Προφανώς όλα αυτά μόνο προς το συμφέρον των στρατιωτικών δεν είναι.Και το μόνο που δεν εξυπηρετούν είναι η ενότητα και η ενδυνάμωση του μοναδικού οργάνου που έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί τους στρατιωτικούς με βάση το νόμο.Κι αυτή είτε αρέσει σε κάποιους,είτε όχι είναι η ΠΟΕΣ.
Δεν είναι νομίζουμε μυστικό ότι ακόμη και μετά από τη νομιμοποίηση της ΠΟΕΣ υπάρχουν πολλοί που ασπάζονται τις απόψεις περί διάλυσής της.Απόψεις που την εποχή της διακυβέρνησης Σαμαρά εκφράζονταν χωρίς περιστροφές και συνοδεύονταν όχι μόνο από απειλές αλλά και από διώξεις.
Ο στόχος των κύκλων που επικροτούν την άποψη ότι οι στρατιωτικοί πρέπει να ΄ναι “μουγγοί” είναι να υπάρξει αναταραχή σε οποιαδήποτε νόμιμη συλλογική διαδικασία προβλέπεται από το καταστατικό της ΠΟΕΣ.Ένας στρατιωτικός που πιθανόν σκέφτεται να εμπλακεί σε κάποια Ένωση είναι λογικό να κάνει πίσω αν διαπιστώσει ότι οι γενικές συνελεύσεις και οι συνεδριασεις Ενώσεων και της ΠΟΕΣ θυμίζουν …ΓΣΕΕ στα χειρότερά της!
Αυτό δεν θα επιτραπεί ΠΟΤΕ στις ΕΔ όσο κι αν το επιδιώκουν μεθοδικά κάποιοι.
Μέχρι στιγμής η στάση των στρατιωτικών της ΠΟΕΣ σώζει την παρτίδα της συλλογικής έκφρασης των στελεχών των ΕΔ για τα εργασιακά τους θέματα. Ελπίζουμε ότι θα τηρήσουν αυτή τη στάση και δεν θα ακολουθήσουν το δρόμο της απαξίωσης στον οποίο κάποιοι επιχειρούν να τους βάλουν.
Η δικαίωση δεν έρχεται ούτε με 500 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων,ούτε με εξώδικα και προκλητικές ανακοινώσεις. Η δικαίωση στη συνείδηση των στρατιωτικών επιτυγχάνεται μόνο δια του αποτελέσματος.Μέχρι αυτή την ώρα αποτελέσματα χειροπιαστά έχουν να επιδείξουν η ΠΟΕΣ και οι Ενώσεις Στρατιωτικών. Όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να ασκούν όση στείρα κριτική επιθυμούν ,να φωνασκούν,να στέλνουν εξώδικα,να κανουν μηνύσεις,να φωτογραφίζουν στα κρυφά δημοσιογράφους που πήγαν να παρακολουθήσουν τη γενική συνέλευση της ΕΣΠΕΑ -τυφλοί δεν είμαστε- να απειλούν με μηνύσεις και γενικώς να προκαλούν όσο θόρυβο θέλουν.
Οι στρατιωτικοί δεν είναι ούτε πρόβατα,ούτε αυτιστικοί όπως τους είχε αποκαλέσει ο Βενιζέλος.Τα κόμματα θα πρέπει να το ΄χουν καταλάβει εδώ και καιρό.Θα το καταλάβουν κι όσοι ασχολούνται και με τα κόμματα και με τις ΕΔ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις