Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Βαλλιστικό πύραυλο Burkan 1 με στόχο τη Μέκκα εκτόξευσαν οι Χούτι – Το ολοκαύτωμα αποφεύχθη τελευταία στιγμή (βίντεο)

Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ
Βαλλιστικό πύραυλο τύπου Burkan 1 εκτόξευσαν οι μαχητές Χούτι κατά της Σαουδικής Αραβίας και συγκεκριμένα με στόχο τη Μέκκα. Ο πύραυλος αναχαιτίσθηκε τελευταία
στιγμή και πριν εκατοντάδες πιστών γίνουν παρανάλωμα του πυρός στην πιο ιερή πόλη του Ισλάμ. Οι μαχητές πάντως της Υεμένης υποστήριξαν στη συνέχεια πώς στόχος δεν ήταν η Μέκκα, αλλά το αεροδρόμιο της Τζέντα.
Όπως υποστήριξε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο πηγές της συμμαχίας που εμπλέκονται στον εμφύλιο της Υεμένης υπό την Σαουδική Αραβία οι μαχητές Χούτι εκτόξευσαν έναν βαλλιστικό πύραυλο στην κατεύθυνση της Μέκκας, ιερότερης πόλης του Ισλάμ, χθες το βράδυ.

Οι δυνάμεις της συμμαχίας κατέστρεψαν τον πύραυλο 65 χιλιόμετρα από τη Μέκκα χωρίς να υπάρξουν ζημιές, και ανταπάντησαν στην επίθεση που έγινε από βάση εκτόξευσης της Υεμένης, σύμφωνα με τη δήλωσή τους.
Οι Χούτι επιβεβαίωσαν την εκτόξευση του πυραύλου Burkan 1 στη Σαουδική Αραβία. Με δήλωσή τους ωστόσο στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεών τους σήμερα, διευκρίνισαν ότι είχαν στοχεύσει το Διεθνές Αεροδρόμιο στη Τζέντα, το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στη χώρα.
Η ομάδα των Χούτι ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Υεμένης – όπου βρίσκεται και η πρωτεύουσα της χώρας Σαναά – μαζί με τους συμμάχους της, που είναι δυνάμεις πιστές στον πρώην πρόεδρο Αλί Αμπντουλά Σάλε.
Πριν από λίγες μάλιστα ημέρες έβαλε στο στόχαστρο της αμερικανικά πλοία που έπλεαν ανοιχτά της Υεμένης, τα οποία και ανάγκασαν να ενεργοποιήσουν τα αντιπυραυλικά του συστήματα προκειμένου να μην βληθούν από τους πυραύλους των Χούτι. Οι ΗΠΑ απάντησαν με την καταστροφή βάσεων ραντάρ που ελέγχουν οι Χούτι στην Υεμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις