Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Μόνον κέρδη βλέπει η κυβέρνηση - Το “ταμείο” του Μαξίμου από την επίσκεψη Ομπάμα - ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΕΚ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΕ... Ο ΚΟΥΚΟΣ, ΑΗΔΟΝΙ!

Μόνον κέρδη βλέπει η κυβέρνηση, εν αναμονή της “απάντησης” του Βερολίνου στο μήνυμα για το χρέος που μεταφέρει ο Ομπάμα.




Ο Αλέξης Τσίπρας παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο θέλησε ο ίδιος να αποχαιρετήσει τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρωθυπουργός περίμενε τον Μπαράκ Ομπάμα στην πίστα του Ελευθέριος Βενιζέλος, μπροστά από το AIR FORCE ONE όπου είχαν έναν σύντομο διάλογο πριν αναχωρήσει ο αμερικανός Πρόεδρος για τον επόμενο σταθμό της τελευταίας του περιοδείας το Βερολίνο.
 Ο Μπαράκ Ομπάμα ευχαρίστησε τον «Αλέξη για την φιλοξενία» και ο πρωθυπουργός ανταπέδωσε λέγοντας: «Σε ευχαριστώ για την στήριξη, για το θέμα του χρέους και όχι μόνο».
Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε πως «όλα θα πάνε καλά. Η Ελλάδα θα βγει από την κρίση» και εξέφρασε την επιθυμία να ξαναέρθει στην Ελλάδα με την οικογένειά του. «Όποτε θέλεις. Θα έχουμε επαφή» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.Ομπάμα - Τσίπρας - αναχώρηση - επίσκεψη στην Αθήνα
Λίγο αργότερα ο κ. Τσίπρας με παραπομπή στον προσωπικό λογαριασμό του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών έγραφε στο Twitter: «Αποχαιρετούμε τον Πρόεδρο Ομπάμα που εργάστηκε με σθένος για τη δημοκρατία & τα δικαιώματα όλων ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκείας ή φύλου. Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς αποκλεισμούς, προκειμένου να οικοδομήσουμε κοινωνίες που προσφέρουν ελπίδα και προοπτική για όλους απέναντι στο ανερχόμενο ρεύμα σκεπτικισμού και περιχαράκωσης που απειλεί τη δημοκρατία».

Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός μάλλον φωτογράφιζε τον διάδοχο του στον Λευκό Οίκο, το μεγάλο ερωτηματικό που ακούει στο όνομα Ντόναλντ Τραμπ.
Το "ταμείο" που κάνει το Μαξίμου για την επίσκεψη Ομπάμα έχει μόνο κέρδη. Αυτό που ήθελε το πήρε. Μια ξεκάθαρη δήλωση για την ελάφρυνση του χρέους από ένα πρόσωπο που χαίρει παγκόσμιας αναγνώρισης. Όλα τα φώτα έπεσαν για δύο μέρες στην Αθήνα και σε όλο τον πλανήτη άκουσαν το μήνυμα του αμερικανού Προέδρου, ότι το χρέος είναι το κλειδί για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία.
Το μήνυμα θα μεταφερθεί σίγουρα στο Βερολίνο. Αν θα βρει ευήκοα ώτα στην Καγκελαρία είναι ένα άλλο θέμα. Πάντως, τα μέχρι τώρα μηνύματα από τη Γερμανία δεν θα τα χαρακτηρίζαμε θετικά.

Η επίσημη αποτίμηση από το Μαξίμου  

"Τελικά η κυβέρνηση δεν έχει την αντιπολίτευση που τις ταιριάζει. Αδυνατεί να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο, περιορίζεται στο να ζητά συνεχώς εκλογές, ενώ σήμερα προσπαθεί να μειώσει την αξία της επίσκεψης Ομπάμα. 
Εγκλωβισμένη στη γραμμή των Σαμαρά / Βενιζέλου για το χρέος [το θεωρούσαν βιώσιμο!...] η ηγεσία της ΝΔ δεν μπορεί να καταλάβει ότι «το χρέος είναι το κλειδί της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», όπως είπε και ο αμερικανός Πρόεδρος. Ακόμα δεν έφυγε από τη χώρα μας ο Πρόεδρος Ομπάμα και η ΝΔ σπεύδει να μιλήσει απαξιωτικά για τις πρωτοβουλίες Ομπάμα για το χρέος. «Και οι Δημοκρατικοί να κέρδιζαν στις εκλογές ο Ομπάμα δεν πρόκειται να ρυθμίσει και να λύσει το χρέος», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή στελέχους της ΝΔ.  Πιθανόν, στη ΝΔ να θεωρούν τον αμερικανό Πρόεδρο σε ρόλο… μπακαλόγατου που βγάζει το τεφτέρι του και σβήνει χρέη ή αλλιώς, τον θεωρούν ψεύτη. Εκεί στα γραφεία στην Πειραιώς να γνωρίζουν ότι και μόνο η επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ σε μια χώρα είναι πολιτική πράξη.  
Η παρέμβαση του για τη ρύθμιση του χρέους και οι δηλώσεις του ότι «η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης» απευθύνεται και στο Βερολίνο.

Ομπάμα - Τσίπρας - αναχώρηση - επίσκεψη στην Αθήνα
Ο Μπ. Ομπάμα ήταν φιλικός προς τον Πρωθυπουργό –4 φορές τον αποκάλεσε στις επίσημες δηλώσεις του «Αλέξη»- ενώ στο δείπνο που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας οι δύο άνδρες βρήκαν την ευκαιρία να αναφερθούν και σε πολύ προσωπικά ζητήματα. 
Ο Μπ. Ομπάμα αποκάλυψε ότι θα παραμείνει για άλλα δύο χρόνια ως πολίτης στην Ουάσιγκτον προκειμένου να μην αλλάξει σχολείο η μικρότερη κόρη του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η θητεία του Προέδρου των ΗΠΑ ήταν αρκετά δύσκολη. «Δεν είμαι μόνο Πρόεδρος των ΗΠΑ», φέρεται να είπε σε μια αποστροφή του λόγου ο Μπαράκ Ομπάμα, εννοώντας ότι έχει στο κεφάλι του αρκετά προβλήματα που δεν αφορούν, κατ' ανάγκη, τους πολίτες των ΗΠΑ. 
Οι αναφορές στην οικογένειά του ήταν συχνές και δεν παρέλειπε να τονίσει την σημασία που έπαιξε η σύζυγος του Μισέλ στα δύσκολα αυτά 8 χρόνια της προεδρίας των ΗΠΑ. 
Ο Μπαράκ Ομπάμα έδειξε γνώστης του βιογραφικού του Αλέξη Τσίπρα και τον ρώτησε πως και ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια με την πολιτική και πόσο άλλαξε η ζωή του από τη μέρα που έγινε Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός. Ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για την οικογένειά του και τους δύο του γιούς. 
Ο αμερικανός Πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα και αποδέχτηκε την πρόσκληση του Πρωθυπουργού να επισκεφτεί τη χώρα μας μαζί με την οικογένεια του, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ακολούθησε μάλιστα ο διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών για το ποια μέρη της Ελλάδας θα πρέπει να επισκεφθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, για τα οποία κανείς από τους δύο ηγέτες δεν αποκάλυψε. 
Στο αεροδρόμιο ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τη βοήθεια προς τη χώρα μας με τον Μπαράκ Ομπάμα να εκτιμά ότι όλα θα πάνε καλά, η Ελλάδα γρήγορα θα ξεπεράσει την κρίση ενώ τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα κρατήσουν προσωπική επαφή, όπως επαφή θα κρατήσουν και τα επιτελεία τους. 
Ο Πρωθυπουργός είπε στον Μπαράκ Ομπάμα ότι ήταν και ιστορική και πολύ σημαντική η ομιλία του και τον ευχαρίστησε για την παρέμβαση του προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να υπάρξει σύντομα ρύθμιση του χρέους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις