Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Βιβλίο συλλυπητηρίων άνοιξε η πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα για το θάνατο του Φιντέλ Κάστρο [εικόνες]


Το βιβλίο θα παραμείνει ανοικτό μέχρι το Σάββατο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 9 το πρωί μεχρι τις 4 το μεσημέρι.
Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή θα ολοκληρωθούν στην Κούβα οι εκδηλώσεις μνήμης για τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο, στο Σαντιάγο δε Κούβα. Στην είσοδο της πρεσβείας στην Αθήνα υπάρχουν ανθοδέσμες, ενώ στο ισόγειο έχει τοποθετηθεί μια μεγάλη φωτογραφία του Φιντέλ από την εποχή της επανάστασης στη Σιέρα Μαέστρα. Βιβλία συλλυπητηρίων άνοιξαν σε όλες της πρεσβείες της Κούβας σε όλο τον κόσμο. Στην πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα μετέβη το μεσημέρι και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε και με τον πρέσβη της Κούβας κ. Οσβάλντο Χεσούς Κομπάτσιο.
Ο κ. Κουτσούμπας έγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων το παρακάτω μήνυμα:
Ο σύντροφος Φιντέλ θα ζει για πάντα στις καρδιές μας, στην ιστορική μνήμη και στη συλλογική συνείδηση του ελληνικού λαού, όλων των λαών του κόσμου, ως ο comandante των καταπιεσμένων στον αγώνα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση του ιμπεριαλισμού, στον αγώνα για μια δίκαιη νέα κοινωνία του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.
Hasta la victoria siempre.
Στην πρεσβεία της Κούβας στην Αθήνα, που βρίσκεται στην οδό Σοφοκλέους 5 στην Φιλοθέη, από το πρωί συνεχίζουν να πηγαίνουν απλοί πολίτες για να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις