Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Spiegel: Του χρόνου η απόφαση του ΔΝΤ για την Ελλάδα

Το Spiegel στις οικονομικές του σελίδες φιλοξενεί δημοσίευμα στο οποίο αναφέρει ότι «Το ΔΝΤ θα αποφασίσει τον επόμενο χρόνο εάν θα συμμετάσχει οικονομικά στο πακέτο διάσωσης για την
Ελλάδα. Το νωρίτερο τον Ιανουάριο το ΔΝΤ θα λάβει μια απόφαση, αναφέρεται από κύκλους των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά από συνάντησή τους στις αρχές της εβδομάδας.
Αρχικά η απόφαση ήταν να ληφθεί στο τέλος του έτους. Προβλέπεται πάντως η συμμετοχή να είναι πολύ πιο μικρή από όσο υπολογιζόταν τον προηγούμενο χρόνο. Ο διεθνής οργανισμός από την Ουάσινγκτον πιθανόν να διαθέσει ένα μονοψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων αντί των 12 ή 16 δισεκατομμυρίων για τα οποία γινόταν λόγος το 2015.


Η απόφαση του ΔΝΤ καθυστερεί διότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως η Γερμανία δεν θέλουν να εγγυηθούν περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, κάτι όμως που το ΔΝΤ θέτει ως προϋπόθεση  για να συμμετάσχει. Μόνο έτσι μπορεί μακροπρόθεσμα να εξυπηρετηθεί το χρέος της χώρας, επιχειρηματολογούν οι ειδικοί του ΔΝΤ. Παρατηρείται μια προσέγγιση των δυο πλευρών διότι μια σειρά θετικών εξελίξεων μειώνουν την αναγκαιότητα να αποφασιστεί γρήγορα μια μείωση του χρέους.
Και το δημοσίευμα καταλήγει: «H ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από όσο είχε αρχικά υπολογιστεί, επιπλέον αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα, αναφέρεται από τους κύκλους των διαπραγματευτών. Όλα αυτά καθιστούν τη χώρα ικανότερη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
Πηγή: Deutesche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις