Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Τι δήλωσαν Ομπάμα και Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο (VIDEO)

«Ξεκινάει μία καλύτερη περίοδος και θα συνεργαστούμε για να συνεχιστεί αυτή η πορεία», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνομιλία του με τον
Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, συμπλήρωσε ωστόσο ότι υπάρχει δρόμος ακόμη να διανυθεί.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις τα τελευταία χρόνια» και συνέχισε λέγοντας ότι «μέσα στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες ο λαός έχει υπομείνει αρκετά».





Ο Ομπάμα εξέφρασε τη χαρά του που στο τελευταίο του ταξίδι πριν αποχωρήσει από την προεδρία των ΗΠΑ βρίσκεται στη χώρα από όπου ξεκίνησε η Δημοκρατία.
Εξάλλου, συνεχάρη την Ελλάδα για την ανθρωπιά που έχει δείξει απέναντι στους πρόσφυγες και στους μετανάστες και για τον τρόπο που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση.
Επανέλαβε, όμως, τη θέση του ότι το εν λόγω πρόβλημα δεν είναι θέμα ενός κράτους, αλλά θέμα όλων μας και για αυτό ζήτησε να υπάρξει συνεργασία.
Αναφορικά με την τρομοκρατία ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι εκτιμά ιδιαίτερα τις διευκολύνσεις στο Αιγαίο, αλλά και τη συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Στο σημείο αυτό μάλιστα επεσήμανε ότι το θέμα του ΝΑΤΟ είναι πολύ σημαντικό, για αυτό και -όπως σημείωσε- θέλει να διασφαλιστεί η συνέχεια της πολιτικής κατά τη μετάβαση στη νέα εκλεγμένη ηγεσία των Ρεπουμπλικανών.
Παυλόπουλος: «Σας θεωρούμε ειλικρινή φίλο του ελληνικού λαού»
«Οι Έλληνες σας θεωρούμε ως ένα πολιτικό κεφάλαιο παγκόσμιας εμβέλειας και ειλικρινή φίλο του ελληνικού λαού», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης υποδεχόμενος τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Σας καλωσορίζω στην Αθήνα και σας υποδέχομαι ως τον προεδρο της μεγάλης χώρας των ΗΠΑ που διακρίθηκε διεθνώς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις πρωτοβουλίες του Αμερικανού προέδρου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη διαχείριση του προσφυγικού και την πάταξη της τρομοκρατικής βαρβαρότητας.
Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη συμπαράστασή του προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό σε μία περίοδο που, όπως είπε, «αντιμετωπίζουμε μια βαθιά κρίση». Εξέφρασε στη συνέχεια την πεποίθηση ότι και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, «θα συνεχίσει προς αυτή την κατεύθυνση».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις «ιστορικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας» Ελλάδας – ΗΠΑ, ενώ υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο η ανθρωπότητα έχει μόνο να ωφεληθεί από τη στενή συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής με την Ευρώπη».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε ότι είναι «πρωτίστως διεθνές και ευρωπαϊκό ζήτημα» και επανέλαβε την ανάγκη για μία «δίκαιη και βιωσιμη λύση, σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό θεσμικό κεκτημένο, το οποίο δεν αποδέχεται λύσεις συνομοσπονδιακής λογικής, στρατό κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις».











Παρακολουθήστε live όλες τις εξελίξεις από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Ελλάδα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις