Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Λαθρεμπορία καυσίμων στις ΕΔ! Ξεκινά η δίκη για την υπόθεση της 1ης ΔΑΚΑ στη Λάρισα

Σήμερα ξεκινά στο Στρατοδικείο Λάρισας η δίκη για την υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων στην 1η ΔΑΚΑ. Η αποκάλυψη της λαθρεμπορίας είχε γίνει το 2012.

Όπως είχε αποκαλύψει η έρευνα της ΕΛΑΣ υπήρχε ολόκληρο κύκλωμα . Ανάμεσα στους συλληφθέντες και δύο στρατιωτικοί.
Σύμφωνα με την Ασφάλεια, οι κατηγορούμενοι φέρεται να έκλεβαν ποσότητες στρατιωτικού ντίζελ τουλάχιστον  δύο  χρόνια και τροφοδοτούσαν με αυτό ιδιωτικά πρατήρια. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως η συνολική αξία του καυσίμου που διακινήθηκε παράνομα ξεπερνά τις 66.000 ευρώ, ενώ σε σχετική ανακοίνωση του αρχηγείου αναφερόταν ότι «σε δυο χρόνια έχουν διακινηθεί πάνω από 45.000 λίτρα καυσίμου».


Πλην των δύο στρατιωτικών, για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται ο 42χρονος ιδιοκτήτης πρατηρίου, Χ.Κ., ο 66χρονος συνεργάτης του, συνταξιούχος, και ο 60χρονος πολιτικός υπάλληλος του στρατοπέδου Θ.Γ., οδηγός. Ο τελευταίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω , σε αγροτική αποθήκη, τη στιγμή που μετάγγιζε καύσιμο από βυτιοφόρο του Στρατού σε εκείνο ιδιώτη. Εξω από την αποθήκη, που βρισκόταν  σε απομονωμένο αγρόκτημα στην περιοχή Ομορφοχώρι, υπήρχε δεξαμενή 8.400 λίτρων, η οποία βρέθηκε γεμάτη. Οι κινήσεις του οδηγού, όπως και των υπολοίπων τεσσάρων κατηγορουμένων, ήταν υπό παρακολούθηση για διάστημα τουλάχιστον 15 ημερών. Είχε προηγηθεί πληροφορία – καταγγελία στην Ασφάλεια Λάρισας, κατά την οποία βυτιοφόρο του στρατού εφοδίαζε με καύσιμα βενζινάδικα της περιοχής.


http://www.militaire.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις