Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τα 5 προϊόντα που άλλαξαν τον χώρο της τεχνολογίας το 2016

Σχεδόν κάθε νέο προϊόν τεχνολογίας που λανσάρεται, χαρακτηρίζεται ως “καινοτόμο” από τους δημιουργούς του και -συχνά- τους χρήστες και τον ειδικό Τύπο. Τι αποτελεί όμως στην πραγματικότητα καινοτομία;

Καινοτόμο προϊόν, ότι και να ισχυρίζονται οι διαφημιστές, είναι εκείνο που διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδεί, κάτι που θα συζητιέται για αρκετά χρόνια μετά από την κυκλοφορία του, αλλά και που θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης στο μέλλον.
Παρακάτω παρουσιάζονται πέντε προϊόντα που είδαμε το 2016, τα οποία δεν θα ξεχαστούν σύντομα.

Google Pixel και Pixel XL


Το νεότερο smartphone των Google και HTC δεν είναι απλά μια ισχυρή συσκευή, σαν τις δεκάδες άλλες που κυκλοφορούν κάθε χρόνο, αλλά πρόκειται για μια δυναμική απάντηση στο iPhone της Apple, δείχνοντας ότι ουσιαστική πρόοδος μπορεί να υπάρξει και στον χώρο του Android, όπου -κακά τα ψέμματα- τελευταία δεν βλέπαμε πραγματικά ξεχωριστές προτάσεις, αφού οι περισσότεροι κατασκευαστές αρκούνταν στην αναβάθμιση του hardware κάθε νέας γενιάς συσκευών για να σημειώσουν περισσότερες πωλήσεις.
Τα Google Pixel και Pixel XL όμως, είμαστε σίγουροι ότι θα διακόψουν αυτή την τάση, ειδικά τώρα που και η Apple δείχνει... κουρασμένη και δυσκολεύεται να ακολουθήσει τις εξελίξεις.

Αυτο-οδηγούμενα SUV της Uber


Έχοντας επενδύσει σε ένα στόλο από αυτο-οδηγούμενα Volvo SUV, που δοκιμάζονται στο Pittsburgh, η Uber ανοίγει το δρόμο για την εμπορική υλοποίηση της Τεχνητής Νοημοσύνης στο δρόμο, κάτι που μπορεί να φέρει επανάσταση στις αστικές -και όχι μόνο- μετακινήσεις.
Τα οχήματά της βέβαια δεν είναι πλήρως αυτόνομα, αφού για λόγους ασφαλείας υπάρχει πάντα πίσω από το τιμόνι τους κάποιος έμπειρος οδηγός, όμως αντιλαμβάνεστε ότι με την ταχύτητα που τρέχει η τεχνολογία, αυτό μπορεί σύντομα να αποτελεί παρελθόν.

Microsoft Surface Studio


Πριν από μερικά χρόνια, ειδικά μετά από την αποτυχία των Windows 8 και RT, αλλά και το φιάσκο της εξαγοράς της Nokia, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η Microsoft θα έμπαινε δυναμικά στο χώρο του hardware, δημιουργώντας κάποια από τα πιο εντυπωσιακά και πρωτοποριακά προϊόντα της αγοράς.
Η αρχή έγινε με τα Surface Pro και Surface Book, όμως το Surface Studio ανέβασε ψηλότερα τον πήχη στα καταναλωτικά PC, συνδυάζοντας σε ένα σώμα AiO, άψογη εμφάνιση, υψηλές επιδόσεις και εργονομία. Το σύστημα κοντράρει με άνεση τα μέχρι τώρα top selling προϊόντα αυτής της κατηγορίας, που δεν είναι άλλα από τα iMac της Apple, ενώ δείχνει ότι η Microsoft επενδύει σημαντικά στην πλατφόρμα των Windows 10, πλαισιώνοντας το λειτουργικό της με κορυφαίας ποιότητας hardware.

Pokémon GO


Μπορεί να το λατρέψατε. Μπορεί να το μισήσατε. Δεν έχει σημασία τελικά, αφού το Pokémon GO αποτέλεσε, έστω και μόνο για λίγους μήνες, τρομερή επιτυχία, δείχνοντας ότι το gaming μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό σε λίγα χρόνια, όταν θα είμαστε ακόμα πιο εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες Εικονικής και Επαυξημένης Πραγματικότητας.
Δεν είναι τυχαίο που το παιχνίδι της Niantic κατάφερε μέσα σε μόλις λίγες ημέρες από την κυκλοφορία του να εγκατασταθεί στις συσκευές εκατομμυρίων χρηστών από όλο τον κόσμο, αφού όντας εξαιρετικά απλό και διασκεδαστικό, ήταν προσιτό από τον καθένα – ακόμα και από εκείνους που δεν είχαν πιάσει ποτέ στα χέρια τους joypad. Να είστε σίγουροι ότι στο μέλλον θα δούμε πολλά περισσότερα ανάλογα εγχειρήματα.

Ηλιακοί συλλέκτες της Tesla


Οι επιστήμονες προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι όχι μόνο οι φυσικοί πόροι του πλανήτη μας εξαντλούνται, αλλά και ότι η περιβαλλοντική μόλυνση έχει αρχίσει να χτυπάει κόκκινο – πάρτε ως παράδειγμα το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η Tesla προτείνει τη χρήση ηλιακών συλλεκτών που θυμίζουν κλασικά "πλακάκια" στις στέγες των σπιτιών μας, με στόχο να εκμεταλλευτούμε την ανεξάντλητη ηλιακή ενέργεια αποδοτικά, περιορίζοντας την εκπομπή ρύπων στην ατμόσφαιρα και την εξάντληση των πόρων της Γης. Φυσικά παρόμοιες τεχνολογίες έχουν αναπτυχθεί και από άλλες εταιρείες, όμως η υλοποίηση της Tesla είναι καλαίσθητη, οικονομική και συνδυάζεται με τις Tesla Powerballs, δηλαδή ειδικές μπαταρίες που μπορούν να αποθηκεύσουν την ενέργεια που παρέχεται από τους συλλέκτες.
Πηγή: PC Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις